header

Erp – dorps wonen in nieuwbouwplan De Bolst

De Bolst ligt aan de noordrand van Erp, een nieuwe wijk waar het fijn landelijk wonen is te midden van de landerijen en prachtige natuur. In de wijk staan veel verschillende woningen, van patiowoningen tot grote vrijstaande villa’s, zelfbouw, huur- en nieuwbouwwoningen. De woningen worden gebouwd in een traditionele, dorpse architectuurstijl die past in de omgeving met haar prachtige natuur en landerijen. De Bolst is een veelzijdige wijk die in verschillende fases gebouwd wordt. Inmiddels is circa een derde van woningen gereed en bewoond en ook multifunctioneel centrum De Trommel is al een tijd in gebruik. In totaal komen hier zo’n 300 woningen.

Wethouder Jan Goijaarts:

Meierijstad wil een gemeente zijn met een aantrekkelijk woonklimaat en een woningaanbod voor iedereen. Ook in onze gemeente is er grote behoefte aan woningen. We streven daarom naar voldoende en gevarieerd woningaanbod om ruimte en kansen te bieden aan alle bevolkingsgroepen en leefstijlen. Deze wijk en dit plan levert een mooie aanvulling én het draagt bij aan het behoud van de leefbaarheid en vitaliteit van Erp.”

Kenmerken

Project
Fase 3, 4 en 5 van nieuwbouwplan De Bolst in Erp

Plaats
Erp – De Bolst

Opdrachtgever
Janssen de Jong Projectontwikkeling
BPD Projectontwikkeling

Architect
LSL architecten

Status
Fase 3: medio 2022 opgeleverd
Fase 4: medio 2023 opgeleverd
Fase 5: in voorbereiding

 

 

Fase 3 – 30 woningen

Fase 3 is medio 2022 opgeleverd en omvat 30 woningen bestaande uit 18 hofwoningen aan een gemeenschappelijk hofje, 6 parkwoningen waarvan de voorgevel aan het park grenst en 6 levensloopbestendige woningen waarbij het volledige woonprogramma op de begane grond gerealiseerd wordt. Omdat de woningen aan de voorzijde grenzen aan een park of hofje, wordt de ontsluiting en parkeervoorzieningen achter de woningen gesitueerd. Het uitgangspunt voor het ontwerp is het terug laten komen van het dorpse karakter van Erp in een groene omgeving.

Fase 4 – 23 ModuFair woningen

Fase 4 omvat 18 rijwoningen, verdeeld over vijf rijtjes. Daarnaast zijn er vijf huurwoningen gebouwd. Alle woningen zijn met hun voorgevel gesitueerd aan het park. Je loopt dus zo vanuit je voordeur het park in. Aan de achterzijde van de woningen bevindt zich een groot parkeerhof waar bewoners hun auto uit het zicht parkeren.

De bouw is eind 2022 gestart en de eerste woningen zijn in mei 2023 opgeleverd. Omdat de woningen gebouwd worden volgens het modulaire woningbouwconcept ModuFair, is de bouwtijd korter dan bij traditionele woningbouw.

Duurzaam en innovatief

ModuFair onderscheidt zich van andere conceptwoningen door de innovatieve aanpak van het bouwproces en standaard toepassing van circulair beton. Hiervoor werken we intensief samen met onze ketenpartners en zusterbedrijven. Zo zijn we in staat om in één dag een volledig casco woning te realiseren. Met een schone bouwplaats en zo min mogelijk hinder voor huurders, kopers en omwonenden zetten we met ModuFair een volgende stap in het verduurzamen van woningbouw.

Snel, betaalbaar en circulair met ModuFair

Bij de bouw van de woningen is gebruikgemaakt van elementen uit ons modulaire bouwconcept ModuFair. Door te kiezen voor geprefabriceerde componenten (onder andere voor het betoncasco) wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort. Hiervoor werken we samen met vaste ketenpartners.

Lees hier meer over ModuFair.