header

Erp – 30 woningen fase 3 De Bolst

 

Het nieuwbouwproject De Bolst in Erp is gelegen aan de Dokter Henrathstraat en Piet Barthenstraat. In totaal omvat fase 3 De Bolst 30 woningen bestaande uit 18 hofwoningen aan een gemeenschappelijk hofje, 6 parkwoningen waarvan de voorgevel aan het park grenst en 6 levensloopbestendige woningen waarbij het volledige woonprogramma op de begane grond gerealiseerd wordt. Omdat de woningen aan de voorzijde grenzen aan een park of hofje, wordt de ontsluiting en parkeervoorzieningen achter de woningen gesitueerd. Het uitgangspunt voor het ontwerp is het terug laten komen van het dorpse karakter van Erp in een groene omgeving.

 

De Bolst

De Bolst ligt aan de noordrand van Erp, een nieuwe wijk waar het fijn landelijk wonen is te midden van de landerijen en prachtige natuur. In de wijk staan veel verschillende woningen, van patiowoningen tot grote vrijstaande villa’s, zelfbouw, huur- en nieuwbouwwoningen. De woningen worden gebouwd in een traditionele, dorpse architectuurstijl die past in de omgeving met haar prachtige natuur en landerijen. De Bolst is een veelzijdige wijk die in verschillende fases gebouwd wordt. Inmiddels is circa een derde van woningen gereed en bewoond en ook multifunctioneel centrum De Trommel is al een tijd in gebruik. In totaal komen hier zo’n 300 woningen.

Kenmerken

Project
24 rijwoningen en 6 levensloopbestendige woningen

Plaats
Erp – De Bolst

Opdrachtgever
Janssen de Jong Projectontwikkeling
BPD Projectontwikkeling

Architect
LSL architecten

Start bouw
oktober 2021

Verwachte oplevering
medio 2022

 

Fasering

Fase 1 en 2 zijn inmiddels gerealiseerd en bewoond en fase 3 is in aanbouw. Hierna volgt nog fase 4 en 5. Volg de ontwikkelingen met betrekking tot de verkoop van nieuwe fases in project De Bolst via www.wonenindebolst.nl.

Wethouder Jan Goijaarts: “Meierijstad wil een gemeente zijn met een aantrekkelijk woonklimaat en een woningaanbod voor iedereen. Ook in onze gemeente is er grote behoefte aan woningen. We streven daarom naar voldoende en gevarieerd woningaanbod om ruimte en kansen te bieden aan alle bevolkingsgroepen en leefstijlen. Deze wijk en dit plan levert een mooie aanvulling én het draagt bij aan het behoud van de leefbaarheid en vitaliteit van Erp.”

Nieuws

13 oktober 2021 – Feestelijk startmoment De Bolst