Snel, betaalbaar en circulair bouwen met ModuFair

Bij Janssen de Jong Bouw vinden we dat woongeluk voor iedereen toegankelijk moet zijn. Vanuit deze ambitie hebben wij ModuFair ontwikkeld, het woningbouwconcept waarmee we snel, betaalbaar en circulair woningen realiseren. We maken hiervoor gebruik van modulaire bouw, duurzaam materiaalgebruik, gebruikersgericht ontwerp en samenwerking met vaste ketenpartners. Het basisconcept is getoetst aan de Woonstandaard 3.0. ModuFair biedt drie varianten: basis, comfort en woonzorg, waarbij de basisvariant standaard wordt gebouwd met het circulaire Urban Mining Concrete van zusterbedrijf New Horizon.

Scala aan woonoplossingen

Met ModuFair bieden we drie varianten – basis, comfort en woonzorg. Door te starten vanuit uitgewerkte basisplattegronden, versnellen we het ontwikkel- en vergunning traject.

Vanuit het gestandaardiseerde concept is volop ruimte voor keuzevrijheid in materialisatie en architectuur. Hiermee kunnen we een breed scala aan woonoplossingen en product-marktcombinaties realiseren, afgestemd op verschillende doelgroepen en beeldkwaliteitsplannen.

Duurzaam en innovatief

ModuFair onderscheidt zich van andere conceptwoningen door de innovatieve aanpak van het bouwproces en standaard toepassing van circulair beton. Hiervoor werken we intensief samen met onze ketenpartners en zusterbedrijven. Zo zijn we in staat om in één dag een volledig casco woning te realiseren. Met een schone bouwplaats en zo min mogelijk hinder voor huurders, kopers en omwonenden zetten we met ModuFair een volgende stap in het verduurzamen van woningbouw.

Woonstandaard 3.0

Met de Woonstandaard 3.0 als leidraad, hebben we gestandaardiseerde plattegronden voor verschillende PMC’s ontwikkeld. Klik op onderstaande PMC’s voor meer informatie. Op Conceptenboulevard zijn de ModuFair PMC’s te vergelijken met andere conceptaanbieders. Zo zorgen we ervoor dat vraag en aanbod naadloos op elkaar aansluiten en dat de wensen en behoeften van bewoners centraal staan.

Duurzame ModuFair sociale huurwoningen voor De Woonplaats in Enschede

 
januari 2024 | Start bouw 45 duurzame huurwoningen langs Broekheurne-ring

In opdracht van woningcorporatie De Woonplaats gaan we in Stroinkslanden-Zuid 45 sociale huurwoningen volgens ons woningbouwconcept ModuFair bouwen. De 45 sociale huurwoningen worden gebouwd langs de Broekheurne-ring in Enschede. Het terrein, wat eerder een tijdelijk parkje was, wordt op dit moment gereed gemaakt voor de woningbouw.

Bezoek ModuFair 25 januari op WOCODA in Amsterdam

 
januari 2024 | Bezoek ModuFair 25 januari op WOCODA in Amsterdam

Op 25 januari a.s. presenteren we ons woningbouwconcept ModuFair op de WOCODA in Amsterdam, hét evenement voor woonconcepten. Kom langs in stand 46 en laat je informeren over de PMC’s die we, met de Woonstandaard 3.0 als leidraad, vanuit ModuFair hebben uitgewerkt. De WOCODA is gratis voor gemeenten en woningcorporaties.

Ontdek hoe circulair ModuFair is

 
oktober 2023 | Ontdek hoe circulair ModuFair echt is

Deze week is de brochure ‘Woningconcepten en hun prestaties’ gepubliceerd. Deze brochure biedt een gedetailleerd overzicht van 20 woningconcepten die objectief zijn doorgerekend volgens de indicatoren van Het Nieuwe Normaal (HNN).

Circulariteit in de Hanzewijk in Kampen: een nieuwe manier van ontwerpen

 
Oktober 2023 | Circulariteit in de Hanzewijk in Kampen: een nieuwe manier van ontwerpen.

In de Hanzewijk in Kampen zijn we met trots een appartementencomplex aan het realiseren in opdracht van deltaWonen. Het project bouwen we volgens ons modulaire woningbouwconcept ModuFair en stond al ruim voor de realisatie in de schijnwerpers: het heeft in 2022 de Circular Award in de categorie Business Large gewonnen. Een zo circulair mogelijk gebouw maken, vergt een andere manier van denken én ontwerpen. 

Bouw Circular Award winnend project in Kampen van start

 

Juni 2023 | Bouw Circular Award winnend project in Kampen van start!

Op woensdag 14 juni jl. hebben wethouder Jan Peter van der Sluis van de gemeente Kampen, directeur-bestuurder Evert Leideman van deltaWonen en Robert-Jan Mellema, directeur Janssen de Jong Bouw, de bouwdoeken onthult van het project ’63 sociale huurappartementen aan de Ommelandsingel’ in Kampen. Hiermee is niet alleen het startsein gegeven voor de laatste fase van de herstructurering van de Hanzewijk maar ook van een nieuwe manier van bouwen die past bij de circulaire ambitie van deltaWonen en Janssen de Jong Bouw.

Circulaire prefab betonelementen bij alle ModuFair projecten

 

Juni 2023 | Circulaire prefab betonelementen bij alle ModuFair projecten

Op de eerste dag van de vastgoedbeurs PROVADA in RAI Amsterdam hebben ketenpartner Geelen Beton en zusterbedrijf New Horizon een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee Geelen Beton toetreedt tot de Circle of Concrete. In de samenwerking tussen Geelen Beton en New Horizon worden secundaire grondstoffen van New Horizon, zoals zand en grind uit oud beton, toegepast in de productie van de prefab betonelementen van Geelen Beton.

Enthousiaste reacties op bouwsnelheid tijdens kijkmiddag De Bolst in Erp

 

Maart 2023 | Enthousiaste reacties op bouwsnelheid tijdens kijkmiddag project De Bolst in Erp

Alle ingrediënten voor een geslaagde kijkmiddag waren aanwezig: een stralende zon, kopers die niet kunnen wachten om hun prachtige woning te bekijken en een bouwplaats die er strak bij ligt. Maar de grootste glimlach werd vooral bezorgd door de snelheid waarmee gebouwd wordt. De eerste kopers ontvangen al midden mei de sleutel. En dat terwijl pas eind januari begonnen is met de begane grondvloeren. “Zei hij nou midden mei?! Dat gaat als een malle”, reageerde een lachende koper.

Start innovatief bouwtraject in fase 4 nieuwbouwwijk De Bolst in Erp

 

November 2022 | Start innovatief bouwtraject project De Bolst in Erp

Op 28 november jl. is in aanwezigheid van wethouder Jan Goijaarts van de gemeente Meierijstad, de toekomstige bewoners en met woningcorporatie Area de start bouw van fase 4 van nieuwbouwwijk De Bolst in Erp gevierd. In fase 4 komen 18 koop- en 5 huurwoningen die volgens het modulaire woningbouwconcept ModuFair worden gebouwd. Met ModuFair bouwt Janssen de Jong Bouw sneller, betaalbaarder en circulair woningen. In Erp is de lat nóg hoger gelegd en worden innovaties op het gebied van proces, techniek en samenwerking toegepast.

Circular Award voor ModuFair van Janssen de Jong Bouw

 
Februari 2022 | Circular Award voor ModuFair project Janssen de Jong Bouw

Wat zijn we gigantisch trots en vereerd dat we de Circular Award 2022 in de categorie Business Large hebben gewonnen. Deze prijs is door staatssecretaris Vivian Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat uitgereikt aan de meest impactvolle projecten en organisaties die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Met het losmaakbare woningbouwconcept realiseert Janssen de Jong Bouw snel, betaalbaar en circulair appartementengebouwen.

ModuFair

NIEUWS

Meer weten? Neem contact op met onze manager ModuFair of één van de regiospecialisten 

   Ron Schamp
   Manager ModuFair

  Robert-Jan Mellema
  Regiospecialist Noord

  Mart Bekhuis
  Regiospecialist Oost

   Sanne Donker
   Regiospecialist Zuid

  Ron Schamp
  Manager ModuFair

  Robert-Jan Mellema
  Regiospecialist Noord

  Mart Bekhuis
  Regiospecialist Oost

  Sanne Donker
  Regiospecialist Zuid

ModuFair happiness in de praktijk

Met ModuFair bouwen we op een manier die aansluit bij de wensen van zowel initiatiefnemers als bewoners. Daarbij bieden we met ModuFair een breed scala aan mogelijkheden: van sociale huurwoning tot twee-onder-één-kap koopwoning. Bekijk hieronder een aantal van onze uitgelichte ModuFair projecten.