Amadeiro – ‘s-Hertogenbosch

Binnenstedelijke herontwikkeling

In het centrum van ‘s-Hertogenbosch ontstaat Amadeiro Urban Living. Het voormalig KPN-terrein, voorheen een gesloten enclave, wordt een levendig en openbaar toegankelijk gebied waar gewoond, gewerkt en geleefd kan worden. De naam Amadeiro is een verwijzing naar de gelijknamige Prins Carnaval van Oeteldonk, zoals ‘s-Hertogenbosch tijdens carnaval wordt genoemd.

 

220 Appartementen

Het nieuwe stukje stad in het Zuidwalkwartier zal bestaan uit een mix van appartementen en stadse woningen van een hoge kwaliteit met een groot huurderscomfort. In totaal worden hier 220 appartementen gerealiseerd, bestaande uit 62 sociale huurwoningen en 158 huurwoningen in het middensegment en vrije sector.

Kenmerken

Project
62 sociale huurwoningen, 158 middensegment- en vrije sector huurwoningen, parkeerkelder

Plaats
‘s-Hertogenbosch

Opdrachtgever
Boelens de Gruyter, Woningcorporatie Zayaz, MN Pensioenfonds

Ontwerp
Bedaux de Brouwer, Hilberinkbosch architecten

Start werkzaamheden
maart 2021

Geplande oplevering
2023

Tijdlijn

Voortgang bouw

^
juni 2022

Dag van de Bouw

Op 18 juni zijn de deuren van de bouwplaats geopend voor het publiek. Iedereen is van 10:00 tot 13:00 uur van harte welkom! Lees meer

^
maart 2022
Hoogste punt noordblok

Eind maart bereikt het noordblok, zodra de schoorsteen gereed is, het hoogste punt. In totaal zijn hier vijf verdiepingen gerealiseerd. 

^
januari 2022
Start ruwbouw zuidblok

Na het afronden van de begane grondvloer start bij het zuidblok het vlechten van wandwapeningen en het storten van betonwanden op de begane grond. Per vier weken wordt een verdieping gebouwd, in totaal zes woonlagen.

^
oktober 2021
Start ruwbouw noordblok

Terwijl onder het zuidblok gestart wordt met de stort van de eerste kelderwanden in de parkeerkelder wordt bij het noordblok de begane grondvloer gestort en zijn de eerste prefab wandelementen geplaatst. De eerste contouren worden zichtbaar.

^
september 2021
Parkeerkeldervloer

De twee torenkranen zijn geplaatst, het eerste deel van de parkeerkelder onder het zuidblok is ontgraven en voorzien van wapening en een betonvloer.

^
juni 2021
Archeologisch onderzoek

Met de start van de graafwerkzaamheden start ook het archeologisch onderzoek. Hierbij is er een vierkante, houten waterput uit het eind van de 15e eeuw gevonden. Deze vierkante varianten zijn minder voorkomend en daardoor een waar pareltje om te vinden! Verder zijn er oude fundaties van middeleeuwse woningen en verschillende aardwerken gevonden, zoals een narrenfluitje uit de 15e eeuw.

^
maart 2021
Start sloop

De sloop van het voormalige KPN gebouw is een zorgvuldig proces. Sowieso vanwege omwonenden en omdat een deel van de bebouwing gehandhaafd blijft. Maar ook omdat zo veel mogelijk vrijgekomen materialen ‘geoogst’ en op de bouwplaats gescheiden worden om later als nieuwe, circulaire grondstoffen te worden hergebruikt.

^
november 2020
Overeenkomsten getekend

Janssen de Jong Bouw heeft de Turn-Key realisatieovereenkomsten getekend met Boelens de Gruyter, MN namens haar opdrachtgever Pensioenfonds Metaal & Techniek en Zayaz Lees meer…

^
november 2020
Inrichten bouwterrein

De eerste werkzaamheden betreft het plaatsen van de nieuwe zendmast aan de Mortel, voorbereidende sloopwerkzaamheden en grondwerkzaamheden t.b.v. het boren van 47 boorpalen.

^
Oktober 2020
Handtekeningen gezet

Meer weten over Amadeiro?

Bekijk dan hier via de livestream hoe het er op de bouwplaats aan toegaat. Of volg Amadeiro op Instagram.

Video’s:

Film Amadeiro – deel 1

Amadeiro is een bijzonder project voor de betrokkenen en omgeving. In een korte filmreeks registreren we de totstandkoming van Amadeiro. In deel 1 vertellen Rogier Rombouts (Boelens de Gruyter), wethouder Roy Geers (gemeente ‘s-Hertogenbosch) en Louis Camps (Janssen de Jong Groep) wat Amadeiro voor hen zo speciaal maakt.

4D bouwplanning

Bij de bouw van Amadeiro maken wij gebruik van een 4D bouwplanning. We koppelen de informatie uit de BIM modellen aan de factor tijd (4D), zodat helder wordt welke materialen en onderdelen wanneer worden verwerkt op de bouw. Hiermee kunnen wij onze werkvoorbereiding, engineering, supply chain en uitvoeringsplanning nog efficiënter en beter aansturen.

Timelapse bouw

En zo ziet dat er in het kort uit: een jaar van slopen en vooral weer opbouwen in hartje binnenstad ‘s-Hertogenbosch. We zijn enorm trots op onze collega’s op de bouwplaats. Met dank aan Boelens de Gruyter voor deze indrukwerkkende timelapse (maart 2022).

Vlog

Tijdens het slooptraject bezocht onze vlogger Joey Zwarts de bouwplaats. Hij sprak met Ronald van Cleef, uitvoerder bij Janssen de Jong Bouw en Mark Wesel van New Horizon over plaatsmaken voor nieuwe woningen en hergebruik van materialen die vrijkomen bij de sloop (maart 2021).

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden van de bouwwerkzaamheden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Amadeiro.