Op zaterdag 8 juni 2024 is iedereen welkom voor een kijkje achter de schermen op de bouwplaats van ‘Aan de Stadsmuur’ in Venlo. Doorgaans is de bouwplaats een afgesloten terrein, maar tijdens de Dag van de Bouw is deze van 10:00 tot 13:00 uur opengesteld voor het publiek. De toegang is gratis en we laten je graag zien wat er komt kijken bij het bouwen op een centrumlocatie.

Programma:

Op de Dag van de Bouw ben je van harte welkom op de bouwplaats. De entree bevindt zich aan de Maaskade. Onze collega’s en de medewerkers van Woonwenz vertellen je graag over de totstandkoming van dit appartementengebouw met 34 sociale huurwoningen en een halfverdiepte parkeergarage.

Naast algemene informatie over het project, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding door het gebouw (geschikt vanaf 8 jaar). In de kelder kun je de handen uit de mouw steken en een bouwpakket in elkaar zetten (ook geschikt voor kinderen). Opdrachtgever Woonwenz is aanwezig om je te informeren over hoe de verhuur van de woningen verloopt. Uiteraard zorgen we voor een gastvrij welkom en bieden we koffie/thee en limonade aan.

We hopen dat je aan het eind van het bezoek net zo enthousiast bent over de bouw én over Aan de Stadsmuur als wij zijn!

NB: vanwege de beperkte ruimte zijn er geen parkeervoorzieningen op de bouwplaats beschikbaar.

Kom langs!

Wanneer:
Zaterdag 8 juni 2024 van 10:00 – 13:00 uur

Waar:
Bouwplaats Aan de Stadsmuur
Hoek Maaskade – Peperstraat in Venlo

Over ‘Aan de Stadsmuur’

Het appartementengebouw Aan de Stadsmuur is het laatste wooncomplex dat aan de Maaskade in Q4 wordt gebouwd. Het vormt de schakel tussen de vernieuwde Maasboulevard en de eerder gebouwde koop- en huurappartementen in de vrije sector.

Hoogwaardig ontwerp

Het gebouw kenmerkt zich door een hoogwaardige uitstraling. Het ontwerp van DiederenDirrix Architectuur en Stedenbouw is een hedendaagse vertaling van historische pakhuizen en sluit aan op de omliggende projecten. Een echte eyecatcher is straks de gevel die bestaat uit een gekaleide plint met daarboven zowel liggend als staand metselwerk en een afwijkend ritme van gevelopeningen.

Aan de noordzijde wordt een groen hofje ingericht. Hieronder komt een parkeergarage met 15 parkeerplaatsen en een fietsenstalling.

Stadsmuur

Onder het bouwterrein bevinden zich restanten van de oude stadsmuur van Venlo. In de bouwplannen is hier rekening mee gehouden. De delen van de stadmuur blijven onder de nieuwbouw bewaard en beschermd.

Uitdagende bouw

Doordat de bouwplaats ingeklemd ligt tussen de Maas en omliggende bebouwing is er weinig ruimte voor aanvoer en opslag. Om deze reden heeft Janssen de Jong Bouw het bouwproces vooraf al digitaal doorlopen en worden de bouwmaterialen ‘just in time’ geleverd.

Planning

Medio 2023 zijn de bouwwerkzaamheden gestart, de verwachting is dat medio 2024 het hoogste punt bereikt is en het gebouw begin 2025 wordt opgeleverd.