Op 2 december jl. ondertekenden directeur-bestuurder Mark Wonders van Woonmeij en Louis Camps algemeen directeur cluster Wonen van Janssen de Jong Groep de overeenkomst voor de bouw van 23 sociale huurwoningen. De woningen komen op de plek te staan van de bestaande woningen aan de Seringenlaan 50 t/m 68 en Meidoornstraat 30 t/m 40 in Sint-Michielsgestel.

De bestaande woningen zijn gedateerd en aan vervanging toe. Op de twee locaties waar in totaal 16 woningen staan, worden 23 nieuwe NOM (nul-op-de-meter) Modufair woningen van Janssen de Jong teruggebouwd. Dit wil zeggen dat het totaal van de energie die nodig is voor o.a. het verwarmen en ventileren van de woning samen met het huishoudelijk verbruik, wordt opgewekt door zonnepanelen. Gedurende een jaar tijd wordt er gemiddeld net zoveel energie geproduceerd als wordt verbruikt. Dit houdt in dat de energierekening na een jaar op nul staat. Mark Wonders, directeur-bestuurder van Woonmeij: “Woonmeij realiseert aan de Seringenlaan en Meidoornstraat energiezuinige en betaalbare huurwoningen waarmee we bijdragen aan prettig en duurzaam wonen in Sint-Michielsgestel”.

De huidige bewoners zijn ruim een jaar geleden al geïnformeerd en de meeste zijn verhuisd. De planning is dat we in april 2021 starten met de voorbereidingen voor de sloop en in oktober beginnen te bouwen. Omdat het een bouwsysteem betreft waarbij de woningen in de fabriek worden gemaakt, is de bouwtijd op locatie slechts 6 maanden. Daarna heeft de gemeente ongeveer een maand nodig om extra parkeerplaatsen aan te leggen. De woningen worden medio april 2022 opgeleverd.