Wat zijn we gigantisch trots en vereerd dat we de Circular Award 2022 in de categorie Business Large hebben gewonnen. Deze prijs is maandag 7 februari jl. uitgereikt door staatssecretaris Vivian Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat aan de meest impactvolle projecten en organisaties die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Met het losmaakbare woningbouwconcept realiseert Janssen de Jong Bouw snel, betaalbaar en circulair appartementengebouwen.

Snel, betaalbaar en circulair bouwen
Nederland kent een wooncrisis, een klimaatcrisis en grondstoffen worden schaarser. Woningen worden nu te langzaam en volledig nieuw gebouwd, om ze uiteindelijk in de toekomst weer te slopen. Deze inefficiënte cyclus doorbreekt Janssen de Jong Bouw met het ModuFair circulair appartementencomplex. Vanuit ons modulaire woningbouwsysteem ModuFair hebben we een circulair appartementencomplex ontwikkeld. Met ModuFair bouwen we nu al snel en betaalbaar woningen. Met ons circulair appartementencomplex gaan we nog een stap verder. We passen hier géén nieuwe grondstoffen toe, tenzij écht niet anders kan.

Losmaakbaar
Naast de toepassing van circulaire materialen is losmaakbaarheid een ander belangrijk kenmerk. Doordat het ontwerp losmaakbaar is, hoeft het ModuFair circulair appartementencomplex aan het eind van de levensduur niet gesloopt te worden. Het gebouw is eenvoudig remontabel en de materialen kunnen vervolgens een tweede of derde leven krijgen, in welke vorm ook.

Circulariteit concreet maken
Louis Camps, algemeen directeur Cluster Wonen Janssen de Jong Groep: “Ik ben ontzettend trots op het team en op deze prijs. Het laat zien dat we als organisatie op de goede weg zijn. Zo’n prijs win je niet alleen en daarom bedank ik ook graag deltaWonen, de woningbouwcorporatie voor wie we dit circulaire appartementencomplex voor het eerst gaan bouwen. Bij Janssen de Jong Bouw hebben we een duidelijke circulariteitsambitie die vastgelegd is in ons strategisch plan. Maar uiteindelijk kunnen we pas écht impact maken als er marktpartijen zijn die samen met ons circulariteit concreet maken!”

Circular Awards
De Circular Awards worden georganiseerd door Het Versnellingshuis Nederland Circulair! en mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De prijzen worden in verschillende categorieën uitgereikt aan de meest impactvolle projecten en organisaties die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Meer weten?
Wilt u meer weten van dit circulaire concept? Of wilt u ook snel, betaalbaar en circulair bouwen? Neem dan contact op met Ron Schamp, manager ModuFair (telefoon 06 – 828 753 86 of via r.schamp@bouw.jajo.com).

circular award
ModuFair, een eerlijk bouwconcept

ModuFair is een eerlijk bouwconcept waarmee we betaalbare woningen met een korte bouwtijd realiseren. Alle woningtypen zijn mogelijk, zowel grondgebonden als gestapeld. Zo maken we woongeluk voor iedereen toegankelijk. Kijk hier voor meer informatie over ModuFair.