Op de plek waar voorheen de oude telefooncentrale van KPN stond, bouwt Janssen de Jong Bouw Zuid aan een nieuw stukje stad: Amadeiro. Een mix van 220 huurappartementen, 3.500 m2 kantoren en een ondergrondse parkeergarage op een vorstelijke locatie in hartje ‘s-Hertogenbosch. De woningen worden straks turn-key opgeleverd aan opdrachtgevers Pensioenfonds van Metaal & Techniek (PMT) en Woningcorporatie Zayaz. Harm Boelens en Rogier Rombouts van Boelens de Gruyter: “We bouwen hier de stad van morgen.”

Voor de appartementen moest 12.000 m2 KPN-complex wijken. De woningen liggen rond een centraal binnenhof en aan verschillende straten. Ontwikkelaar Rogier Rombouts van Boelens de Gruyter verheugt zich enorm op het resultaat straks. “Directeur Maarten de Gruyter en ik komen beiden uit Den Bosch en zijn extra gemotiveerd om deze voorheen gesloten enclave weer onderdeel van de binnenstad te maken en daarmee kwaliteit toe te voegen aan de stad.”

De aanloop naar de bouw verliep verrassend probleemloos, aldus Rombouts. “Zowel de gemeenteraad als de buurt gingen zonder bezwaren akkoord. Daar ging wel een intensief participatietraject aan vooraf, waarbij we iedereen veelvuldig hebben gesproken. Eventuele bezwaren brachten we snel in kaart en waar mogelijk pasten we het ontwerp direct aan. Janssen de Jong Bouw stond ons daarin goed bij door met maatregelen overlast te minimaliseren en twijfels over de bouw bij buurtbewoners weg te nemen.”

De toegevoegde waarde van het bouwbedrijf is volgens Harm Boelens duidelijk zichtbaar. “Janssen de Jong Bouw had niet alleen een goede prijs, maar brengt ook enthousiaste mensen in die denken in oplossingen en mogelijkheden. Uit alles blijkt dat ze dit bijzondere project heel graag willen realiseren in Den Bosch. Iedereen is enthousiast en straalt uit: we gaan dit stukje stad samen volbrengen.”

Iedereen is enthousiast en straalt uit: we gaan dit stukje stad samen volbrengen.

Harm Boelens en Rogier Rombouts

Boelens de Gruyter

Amadeiro is een nieuw stukje stad in Den Bosch op het voormalige KPN-terrein. Wat nu nog een gesloten enclave is, wordt straks een levendig en openbaar toegankelijk gebied waar gewoond, gewerkt en geleefd kan worden.

Kijk hier voor meer informatie over Amadeiro.