Janssen de Jong Bouw en Janssen de Jong Projectontwikkeling geloven in de nieuwe manier van ontwikkelen en bouwen. De wens van de gebruiker staat hierbij centraal. Dit betekent dat we woningen willen realiseren waar bewoners zich thuis én gelukkig voelen. Ons credo luidt dan ook niet voor niets: ‘Let’s build happiness’. Alkin Kemperman (directeur Janssen de Jong Bouw Oost) en Khalid Zerkani (senior ontwikkelingsmanager Janssen de Jong Projectontwikkeling) vertellen dat dit credo ook voor de eigen medewerkers geldt: ze krijgen ruimte om te groeien en zich verder te ontwikkelen.

Janssen de Jong Bouw had reeds vestigingen in Son en Breugel, Hengelo, Hardenberg, Vlaardingen en Venlo. Ook Janssen de Jong Projectontwikkeling is gevestigd in Son en Breugel, in Hengelo en daarnaast in Utrecht. Met de komst van de nieuwe locatie zijn beide bedrijven nu ook in de regio Arnhem vertegenwoordigd. “Er ligt hier een enorme opgave”, vertelt Khalid. “Alleen al in deze regio zijn 35.000 woningen nodig. Kijk je naar de WERV-gemeenten (Wageningen – Ede – Rhenen – Veenendaal), dan ligt dat aantal op 100.000 woningen. Vanwege die opgave en daaruit voortvloeiende uitdagingen ben ik bij Janssen de Jong gaan werken.” Alkin voegt toe: “We zijn geen standaard bouwbedrijf, maar een partij van ondernemerschap en kansen zoeken. We geven concreet invulling aan containerbegrippen als ‘mensgericht’ en ‘mvo’. Dat moet bij je passen en spreekt mij persoonlijk erg aan. Als bedrijf kun je de keuze maken om al dan niet voorop te lopen en je mensen daarop uit te zoeken.”

We zijn geen standaard bouwbedrijf, maar een partij van ondernemerschap en kansen zoeken.

Alkin Kemperman – directeur Janssen de Jong Bouw Oost

Summum van circulariteit
Alkin en Khalid zijn terecht trots op de nieuwe vestiging. Circulariteit staat bij Janssen de Jong hoog in het vaandel. Het bedrijf won afgelopen maand zelfs een Circular Award met hun losmaakbare ModuFair circulair appartementengebouw. Ook het nieuwe kantoor waarin men huist, is het summum van circulariteit. “We laten de hergebruikwaarde van ‘oude’ materialen zien, we willen onze relaties hiermee inspireren. Die kijken hun ogen uit en waarderen onze concrete invulling van circulariteit”, vertelt Khalid. Dat kan ik zelf beamen: ik heb bijvoorbeeld nog nooit zó lang en vol bewondering naar een plafond gekeken. Het is bekleed met isolerend papierpulp, wat bovendien een warme uitstraling heeft. Vrijwel alles is vervaardigd uit circulaire materialen, zoals bijvoorbeeld stoelen uit koffiedrab. Een deel van het hout is afkomstig uit de Utrechtse Domtoren en de metalen looprasters aan de muur uit Paleis ’t Loo. Alkin: “Oude gebouwen willen we niet slopen, maar uit elkaar halen, ‘oogsten’. Met wat hergebruikt kan worden, maken we plannen. Storytelling wordt steeds belangrijker en juist met dit soort iconisch materiaal kun je circulariteit een boost geven. We willen impact maken en dat begint bij passie.”

We laten de hergebruikwaarde van ‘oude’ materialen zien en willen onze relaties hiermee inspireren. Die kijken hun ogen uit en waarderen onze concrete invulling van circulariteit.

Khalid Zerkani – senior ontwikkelingsmanager Janssen de Jong Projectontwikkeling

Lees via onderstaande button het volledige interview dat gepubliceerd is in het magazine ‘Arnhem Business’ van maart 2022.