Iedere dag weer veilig thuiskomen is geen vanzelfsprekendheid, een ongeluk zit soms werkelijk in een klein hoekje. Veiligheid is voor Janssen de Jong Bouw heel belangrijk. Daarom staan ook wij hier op 30 maart, tijdens de Bewust Veilig-dag van Bouwend Nederland, extra bij stil. Want elk ongeval is er één te veel.

Rondje bouw
Voorafgaand aan de Bewust Veilig-dag hebben de uitvoerders samen met voorlieden en chef monteurs van alle bouwpartners een ‘rondje bouw’ gedaan en kritisch gekeken hoe het gesteld is met orde en netheid. Maar ook of er nog veiligheidsrisico’s en verbeterpunten zijn. Op de Bewust Veilig-dag zijn op de bouwplaatsen deze punten besproken.

Waardering
Naast dat dit voor ons allen een serieus thema is, is het ook een dag waarop we onze waardering voor de medewerkers op de bouwplaats nog eens uitspreken. Diverse bouwplaatsen kregen een bezoek van een frietkar. Onder het genot van een warme lunch kon de Bewust Veilig-krant van Bouwend Nederland gelezen worden.

We blijven erop hameren!
De slogan van dit jaar is: we blijven erop hameren. En dat doen we. Elke dag! Want geen enkel bouwwerk is een mensenleven waard. Wij zijn van mening dat een veilige werkomgeving een opgave van ons allen is, of je nu buiten op de bouwplaats werkt of op kantoor een project voorbereidt. We vinden het belangrijk dat al onze medewerkers na een werkdag weer gezond en veilig thuiskomen. Zodat zij aan het einde van hun carrière nog fit genoeg zijn om te genieten van hun welverdiende pensioen.

Meer weten?
Bekijk dan de krant of de website van Bewust Veilig.