header

Projectcontroller

Janssen de Jong Bouw, locatie Son en Breugel, 32-40 uur

Heb je werkervaring als projectadministrateur / projectcontroller in de vastgoed- of bouwbranche? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk dan snel deze leuke vacature!

 

Wie zijn wij?

Janssen de Jong Bouw (een dochterbedrijf van JAJO) is een gespecialiseerd ontwikkelend bouwbedrijf met een rijke historie. Vanuit diverse regio’s en vestigingen is het bedrijf landelijk opererend en heeft het een sterke profilering. Wij denken en bouwen vanuit het credo en de gedachte ‘Let’s build happiness’. Dit betekent dat wij bij Janssen de Jong Bouw woningen realiseren waar bewoners zich thuis voelen én gelukkig zijn. Ook onze eigen medewerkers willen we gelukkig zien: we bieden ruimte om te groeien en je verder te ontwikkelen en een informele, gemoedelijke sfeer. Kwaliteit, collegialiteit en samenwerking staan bij ons hoog in het vaandel. We vertellen je daar graag meer over in een persoonlijk gesprek!

In deze functie kom je te werken voor Janssen de Jong Bouw Zuid. Het kantoor bevindt zich in Son en Breugel. Bij Janssen de Jong Bouw Zuid zijn zo’n 70 medewerkers in loondienst.

 

Hoe werken wij?

Wij voeren diverse grondgebonden en gestapelde woningbouwprojecten uit (tussen de 2 – 40 mln.) die zich voornamelijk in Noord-Brabant en Noord-Limburg bevinden. Dit houdt in dat onze projectteams het totale project vanaf VO-fase (voorlopig ontwerp) tot aan de realisatie en nazorg leiden.

Jij bent als projectcontroller een essentieel onderdeel van het projectteam. Je bent verantwoordelijk voor de complete projectadministratie en bewaakt de financiële voortgang van de projecten. Daarnaast zorg je voor het vroegtijdig inzichtelijk maken van de kansen en risico’s op het project en bewaakt deze gedurende de uitvoering. Je werkt veelvuldig samen met onze projectmanagers, projectcoördinatoren en uitvoerders.

 

Wat worden jouw taken en verantwoordelijkheden?

Als projectcontroller zorg je voor de complete projectadministratie van de verschillende bouwprojecten. Je bewaakt het financiële proces en stelt diverse periodieke rapportages en liquiditeitsprognoses op en fungeert als professionele gesprekspartner voor de projectmanagers en controller. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

 • samen met de projectleider ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de projectprognoses en geeft gevraagd en ongevraagd advies hierover;
 • het signaleren van afwijkingen en hier tijdig op inspelen door de projectteams te informeren en praktische oplossingen voor te dragen;
 • het opstellen van cashflowprognoses;
 • projectrisicobeheersing (in kaart brengen en monitoren);
 • bijdrage leveren aan de optimalisering en verdere automatisering van de werkprocessen;
 • het aanmaken en up-to-date houden van de projectadministratie;
 • het controleren en inboeken van de inkoop- en verkoopfacturen.

Welke bagage neem je mee als projectcontroller?

Je bent een professionele gesprekspartner richting de projectmanager en de controller. Je bent assertief en je bent in staat om met goede onderbouwingen samen met het team tot een oplossing te komen. Daarnaast is het van belang dat je:

 • HBO werk- en denkniveau hebt;
 • minimaal 3 jaar werkervaring hebt als een projectadministrateur of projectcontroller;
 • commercieel en bedrijfskundig inzichten vertoond;
 • kennis van elementaire bouwkunde is een pré;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden hebt en goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • kennis en ervaring met (financieel)administratieve softwarepakketten (MS Office, Navision).
 

Wat bieden wij:

 • Een leuke afwisselende functie bij een middelgrote bouwonderneming die dynamisch is en waar de lijnen kort zijn;
 • de organisatie voelt klein, ondanks dat wij onder een groot en stabiel moederbedrijf vallen;
 • goede arbeidsvoorwaarden conform CAO Bouw en Infra;
 • laptop, mobiele telefoon en overige hardware en software wordt tot in de puntjes verzorgd;
 • een informele sfeer waardoor je je snel thuis voelt;
 • geen beoordelingsgesprekken meer, maar alleen gesprekken om jouw talent verder te ontwikkelen;
 • leuke activiteiten om de samenwerking en gezondheid van onze medewerkers te vergroten, zoals gratis een voedingscoach, sportdagen, gezellige borrels, bbq’s, etc;
 • en een leuke personeelsvereniging die je het gehele jaar door verrast met leuke activiteiten.
Nieuwsgierig?

Hebben we je uitgedaagd om het gesprek aan te gaan? Wij ontvangen graag je sollicitatie voorzien van cv en motivatie op  het mailadres: sollicitaties@bouw.jajo.com t.a.v. Debbie de Bresser, HR-adviseur.

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Emma van Mullekom, Business Controller, tel: 088- 355 93 11.

Debbie de Bresser

Debbie de Bresser

HR-adviseur

Emma van Mullekom

Emma van Mullekom

Business Controller

Tel. 088 – 355 93 11

Meer informatie over Janssen de Jong Bouw

Janssen de Jong Bouw maakt deel uit van JAJO. JAJO behoort tot de top 15 van bouwbedrijven in Nederland en heeft ook vestigingen in het Caribisch gebied en Polen. De dochterondernemingen van JAJO werken zelfstandig zodat het persoonlijke en informele karakter behouden blijft. Met elkaar delen we kennis en ervaring in de gehele vastgoedcyclus: ontwikkelen, bouwen, onderhouden, herstellen en oogsten. We zijn altijd op zoek naar specialisten die hun vak verstaan of mensen die het vak nog willen leren. Naar mensen die leergierig zijn en het elke dag een beetje beter willen doen. Die net als wij een bijdrage willen leveren aan een betere en duurzame wereld voor onszelf, onze kinderen en kleinkinderen.