Janssen de Jong Bouw bouwt voor Ténax een nieuwe fabriekshal. Ténax is een van de grootste zeefdrukkerijen van Europa. Met een modern machinepark van hoge kwaliteit is het bedrijf toonaangevend op het gebied van zeef-, folie- en digitale druk. Ze mogen onder andere Procter & Gamble en Unilever tot hun vaste afnemers rekenen.

Ténax groeit hard en daarom was de noodzaak voor het bouwen van een nieuwe fabriekshal. Deze nieuwe en duurzame fabriek komt op het terrein in de zuidoostelijke hoek van bedrijventerrein de Rotbrink in Ommen en bestaat uit 4 productiehallen, een opslaghal en een kantoor. De nieuwbouw wordt met afstand het grootste gebouw van Ommen en bestaat uit ruim 13.000 m2 productieruimte en meer dan 1.200 m2 aan kantoren.

Het totaalpakket aan maatregelen zorgt voor een GPR Gebouw score die op alle 5 duurzaamheidsthema’s boven een 8.0 ligt. Zoals de hoofddraagconstructie van de productiehallen, welke bestaat uit gelamineerde vakwerkspanten. Het gehele dakvlak van ca. 13.000 m2 zal worden voorzien van zonnepanelen. Hiermee lopen ze vooruit op de toekomstige veranderingen op het gebied van duurzaamheid, waarin meer zaken een rol spelen dan alleen het thema energie.

Belangrijke ontwerpaspecten zijn de volledige houten draagconstructie met een overspanning van 50 meter, materiaalreductie, warmtepompen, warmteterugwinning, LED verlichting en overstekken voor zonwering. Het project wordt naar verwachting begin 2020 opgeleverd.