In buurtwinkel Horst had Wonen Limburg een woning die in zeer slechte staat achtergelaten was. De bewoner was overleden en had er 43 jaar gewoond. Om meerdere redenen konden zij de kosten niet verhalen op de erven.

Wonen Limburg heeft, na overleg, de woning aangeboden als kluswoning, voorzien van foto’s in de staat waarop deze is opgeleverd. De eerste 3 kandidaten hebben ze in de woning uitgenodigd en uitgelegd dat het de bedoeling was om samen de woning op te knappen. In de praktijk betekende dit dat Wonen Limburg ondersteuning bood in materialen, advies- en begeleiding van OnderhoudPlus (onderhoudspartner van Wonen Limburg) en het afvoeren van sloopmaterialen. De werkzaamheden voerden de nieuwe bewoners uit met uitzondering van enkele werkzaamheden zoals het stucwerk, dit heeft OnderhoudPlus gedaan. Omdat gedurende enkele maanden geen gebruik gemaakt kon worden van de woning, heeft Wonen Limburg de huur gedurende 3 maanden niet in rekening gebracht.

Eén van de kandidaten reageerde zeer enthousiast. Zij heeft een heel handige vader en kreeg veel hulp van vrienden. Zij zijn dan ook met veel enthousiasme aan de slag gegaan. Na veel contact is inmiddels is de woning klaar. Het is erg mooi geworden. De nieuwe bewoonster is erg blij met de woning en heeft er haar eigen “huisje” van kunnen maken. We vinden dit een mooi voorbeeld van wederkerigheid en zelfredzaamheid van een zeer tevreden huurder!