Op 28 november jl. is in aanwezigheid van wethouder Jan Goijaarts van de gemeente Meierijstad, de toekomstige bewoners en met woningcorporatie Area de start bouw van fase 4 van nieuwbouwwijk De Bolst in Erp gevierd. In fase 4 komen 18 koop- en 5 huurwoningen die volgens het modulaire woningbouwconcept ModuFair worden gebouwd. Met ModuFair bouwt Janssen de Jong Bouw sneller, betaalbaarder en circulair woningen. In Erp is de lat nóg hoger gelegd en worden innovaties op het gebied van proces, techniek en samenwerking toegepast.
 
Integrale samenwerking en verticaal bouwen
“De grootste innovatie en winst zit in de manier van samenwerken met onze ketenpartners,” vertelt Ron Schamp, manager ModuFair bij Janssen de Jong Bouw. “We hebben het traditionele bouwproces waarbij leveranciers verantwoordelijk zijn voor één specifiek onderdeel, losgelaten. Samen zijn we vier dagen op de hei gaan zitten om tot een integrale aanpak van het volledige bouwproces te komen. Doordat we nu veel beter gebruikmaken van elkaars kennis en capaciteit kunnen we in één dag een woning in elkaar zetten die volledig wind en waterdicht is én al voorzien van de trappen. Dat levert niet alleen een betere woning en kortere bouwtijd op, het maakt het werk op de bouw ook leuker en veiliger.”
 
Technische en duurzame innovaties
Alle partijen werken in Erp samen vanuit één 4D BIM model waarin alle gegevens staan en waarin exacte afmetingen, productievolgorde, levermomenten en transport samenkomen. Nog voor de bouw start, is het bouwproces digitaal al doorlopen en geoptimaliseerd. ModuFair woningen bestaan uit prefab elementen die op de bouwplaats in elkaar gezet worden. In Erp wordt zelfs een volledig kant-en-klare meterkast en trap geplaatst. Op het gebied van duurzaamheid worden de fundamenten en begane grondvloeren voorzien van circulaire grond -en hulpstoffen en gaat men aan de slag met ‘droog stenen stapelen’. Hiermee wordt letterlijk aan de toekomst gebouwd.
Tijdcapsule
Tijdens de feestelijke bijeenkomst is met de kopers vooral de start gevierd van de bouw van hun nieuwe woning. Samen met de wethouder hebben zij bij hun eigen woning een zogenaamde tijdscapsule ingegraven, voorzien van een persoonlijke boodschap of souvenir. In fase 4 komen in totaal 23 rijwoningen waarvan 18 koopwoningen allen verkocht zijn en 5 huurwoningen zijn bestemd voor Area. De woningen zijn verdeeld over 6 blokken en kijken uit op het park. Net als de rest van de woningen in De Bolst worden de woningen gebouwd in een traditionele dorpse architectuurstijl die aansluit op de omgeving met natuur en landerijen. Naar verwachting worden de woningen in het voorjaar van 2023 opgeleverd.
Nieuwbouwplan De Bolst
De nieuwe woonwijk De Bolst in Erp is een ontwikkeling van VOG de Bolst, een samenwerking tussen zusterbedrijf Janssen de Jong Projectontwikkeling en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. In deze groene en riant opgezette woonwijk komen in totaal circa 300 woningen voor alle leeftijden. De eerste drie fasen zijn inmiddels gerealiseerd en bewoond. De bouw van fase 4 is gestart en fase 5 is in voorbereiding. Meer informatie over de woningen is te vinden op www.wonenindebolst.nl

ModuFair, ons eerlijke bouwconcept

Bij de bouw van de woningen is gebruikgemaakt van elementen uit ons modulaire bouwconcept ModuFair. Door te kiezen voor geprefabriceerde componenten (onder andere voor het betoncasco) wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort. Hiervoor werken we samen met vaste ketenpartners.

Lees hier meer over ModuFair.