Op 7 mei 2024 hebben we de start bouw gevierd van de 22 sociale huurwoningen die we voor Mooiland in Maren-Kessel realiseren. Voor dit feestelijk moment verrichtten wethouder Sidney van den Bergh, Gerke Haisma, manager realisatie Janssen de Jong Bouw, en Bart Kivits, directeur Mooiland een officiële handeling. Deze symbolische handeling bestond uit het storten van de fundering. Naar verwachting zijn de eerste woningen eind van dit jaar klaar voor de nieuwe bewoners.

Duurzaam en circulair bouwen
Het nieuwbouwproject ‘Liesdaal’ bestaat uit twee woonblokken van ieder 11 gelijkvloerse woningen. De woonkamer, keuken, toilet, slaapkamer en badkamer zijn op de begane grond aanwezig. Op de eerste etage zijn nog twee extra slaapkamers en de technische ruimte. De woningen hebben een achtertuin met terras en een berging.

Kobbe Vink, projectontwikkelaar Mooiland: “Bij dit project maken we gebruik van meer circulaire materialen. De focus ligt op het toepassen van natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen (bio-based materialen). Dit lijkt eenvoudig maar heeft grote impact op de engineering en realisatie. Denk aan circulaire alternatieven voor gevelsteen en gevelisolatie. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk gebruikgemaakt van hergebruikt beton. Samen met onze ketenpartner Janssen de Jong Bouw werken we samen om hier stappen in de maken.”

Volg de bouw live
Wil je niets missen van dit project? Je kunt de bouw via een livestream volgen.