Op 14 oktober 2019 vond, onder grote belangstelling van de nieuwe bewoners van de koopappartementen en de partners van Janssen de Jong Bouw & Projectontwikkeling, de officiële start van de bouw plaats op een voor deze gelegenheid feestelijk ingerichte bouwplaats.

Rob Gerritsjans (Janssen de Jong Projectontwikkeling) gaf aan trots te zijn op de realisatie van de 2 woontorens welke Janssen de Jong samen met haar partners mag realiseren. Op 9 mei jl. was de start van de verkoop en op dit moment zijn alle appartementen verkocht. De palen zijn in de grond en vandaag legt wethouder Martin Velten samen met enkele nieuwe bewoners enkele vloerplaten. Hiermee is de bouw echt gestart. Rob Gerritsjans bedankt de kopers en Newomij voor het vertrouwen en feliciteert hen met de prachtige aankoop.

Jan Henk Schipper (Janssen de Jong Bouw) is blij deze woningen te mogen realiseren. Jan Henk: ‘De realisatie vindt plaats op een steenworp afstand van ons kantoor en biedt dan ook een mooie gelegenheid om onze omgeving te laten zien wat we kunnen en wie wij zijn. Ik heb veel waardering voor alle bij het project betrokken partijen. De planning is lean en alle partijen hebben hierop hun commitment uitgesproken. In het voorjaar 2020 zijn beide casco’s naar verwachting gereed en wordt gestart met de afbouw van de appartementen. De Oost Esch is een prachtig visitekaartje voor Borne en voor Janssen de Jong. Let’s build happiness!’

Wethouder Martin Velten (gemeente Borne) heet haar, nieuwe, bewoners van harte welkom in de Bornsche Maten. Een mooi uitloopgebied met veel water en dichtbij het centrale, gemoedelijke, centrum van Borne. De gemeente Borne betrekt de samenleving graag bij haar diensten. Martin Velten complimenteert Janssen de Jong in dit kader dan ook graag met het vroegtijdig betrekken van de mogelijke kopers bij haar planvorming en het hen de vrijheid van keuzes en inrichting te geven.

Bij het wonen in een appartementencomplex komt ook een Vereniging van Eigenaren (VvE) om de hoek. Martin Velten adviseert de bewoners zo gemoedelijk en positief te blijven zoals hij hen vandaag heeft leren kennen en samen goede afspraken te maken. ‘En al valt het soms even tegen…in Borne schijnt altijd de zon!’, aldus wethouder Martin Velten.

Samen met een drietal bewoners legt wethouder Velten vervolgens, met nauwkeurige precisie een drietal vloerplaten. Strak werk, de bouw is gestart!

Nb. In Borne realiseert Janssen de Jong Bouw 42 appartementen in samenwerking met Janssen de Jong Projectontwikkeling. De 42 appartementen zijn verdeeld over 2 complexen waarvan 15 koopappartementen en 27 huurappartementen. Het ontwerp werd gerealiseerd door Peters & Lammerink Architecten in Hengelo. Duurzaam bouwen en bijzondere fysieke elementen waren hierbij belangrijke speerpunten