Donderdag 4 april jl. is het officiële startsein gegeven voor de bouw van 27 energiezuinige eengezinswoningen in het plan Molenweide te Krimpen aan de Lek. Het betreft 13 koopwoningen en 14 sociale eengezinswoningen, in opdracht van woningcorporatie QuaWonen.

Onder veel belangstelling staken wethouder Leon de Wit van de gemeente Krimpenerwaard, Rob van den Broeke, directeur-bestuurder van QuaWonen en Arjan van de Neut, regiodirecteur West bij Janssen de Jong Projectontwikkeling, maar ook alle toekomstige bewoners de schop de grond om een tijdscapsule te begraven. Aansluitend is er onder het genot van een hapje en een drankje geproost op een voorspoedige bouw.

De woningen zijn ontworpen door Marquart Architecten uit Raamsdonkveer. De bouw is in handen van Janssen de Jong Bouw. De woningen zijn naar verwachting eind 2019 klaar. Alle woningen in fase B zijn verkocht. Naar verwachting zal de volgende fase eind 2019 in de verkoop worden gebracht.

Over Molenweide

Op de locatie van de voormalige voetbalvereniging V.V. Dilletant in Krimpen aan de Lek ontwikkelt Janssen de Jong Projectontwikkeling het plan Molenweide. In Molenweide zijn al diverse koopwoningen gebouwd. In een traditionele stijl welke passend is voor het dorp Krimpen aan de Lek. Naast de woningen is er ook veel aandacht besteed aan de inrichting van het openbaar gebied waarin de ruime verkaveling en situering van de woningen bijdragen aan de ruime opzet van de wijk. In hetzelfde project heeft Janssen de Jong Projectontwikkeling reeds 37 koopwoningen gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie QuaWonen 27 turnkey.