Onlangs ondertekenden Bart Kivits, directeur Mooiland en Louis Camps, algemeen directeur Wonen bij JAJO, de realisatieovereenkomst voor 22 nieuwbouwwoningen in plan Liesdaal in Maren-Kessel. Hiermee is het startsein gegeven voor de bouw. De woningen maken deel uit van het meerjarig ketenpartnerschap tussen Mooiland en Janssen de Jong Bouw. Sinds de start van de samenwerking in 2022 is het project in Maren-Kessel het derde in uitvoering. In Boxmeer zijn momenteel 36 appartementen in aanbouw en in Herpen 19 sociale huurwoningen.

22 nultredenwoningen
De 22 sociale huurwoningen in Maren-Kessel bevinden zich in de volgende fase van de woonwijk Liesdaal. De woningen, een ontwerp van B2 architecten, zijn verdeeld over twee woonblokken van ieder 11 grondgebonden woningen. Het zijn duurzame en energiezuinige nultredenwoningen met de woonkamer, keuken, toilet, slaapkamer en badkamer zich op de begane grond. Op de eerste etage zijn nog twee extra slaap- of hobbykamers en de technische ruimte. De woningen hebben een achtertuin met terras en een berging.

Bouw
Begin maart starten we met de werkzaamheden bestaande uit het boren van bodembronnen voor de warmtepompen. Vervolgens beginnen we eind maart met het boren van eerste funderingspalen. Bij de funderingsbalken en verdiepingsvloer wordt gebruik gemaakt van circulair beton.

Ketenpartnerschap tot 2030
Er liggen voor woningcorporaties grote opgaven op het gebied van duurzaamheid. In 2030 moeten alle woningen gemiddeld energielabel A hebben. Mooiland wil daarnaast meer doen op het gebied van circulair bouwen. Goede samenwerkingen zijn daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is Mooiland in februari 2022 een negenjarig partnerschap aangegaan met vijf ketenpartners. Janssen de Jong Bouw geeft samen met Bouwmij Janssen invulling aan de nieuwbouwopgave. De partners Elk, Knaapen Groep en De Variabele renoveren en verduurzamen zo’n 450 woningen per jaar. In de keuze voor samenwerkingspartners heeft Mooiland expliciet gekeken naar partners die oog hebben voor bewoners.