Dinsdag 9 mei jl. ondertekenden Sanne Donker, directeur Janssen de Jong Bouw Zuid, en Bart Kivits, directeur Mooiland, de eerste realisatieovereenkomst in de nieuwe ketensamenwerking voor nieuwbouw. In opdracht van Mooiland bouwt Janssen de Jong Bouw twee nieuwe appartementencomplexen met in totaal 36 woningen op het Bakelgeertterrein, dichtbij het centrum van Boxmeer.

De twee nieuwe complexen gaan ieder bestaan uit vijf verdiepingen met 18 sociale huurwoningen per complex. Ze worden gebouwd op een mooie, groene omgeving en grenzen aan het park op het Bakelgeertterrein. Elke woning wordt gasloos en heeft een individuele warmtepomp. De woningen zijn ruim ingedeeld met twee slaapkamers en een eigen balkon. Door de balkons te laten verspringen per verdieping, zorgen we op een speelse manier voor een mooi aanzicht van het complex. Toekomstige bewoners mogen zelf kiezen welke kleur keuken en badkamer zij wensen in hun energiezuinige woning.

Ketenpartnerschap tot 2030
Er liggen voor woningcorporaties grote opgaven op het gebied van duurzaamheid. In 2030 moeten alle woningen gemiddeld energielabel A hebben. Mooiland wil daarnaast meer doen op het gebied van circulair bouwen. Goede samenwerkingen zijn daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is Mooiland in februari 2022 een negenjarig partnerschap aangegaan met vijf ketenpartners. Janssen de Jong Bouw geeft samen met Bouwmij Janssen invulling aan de nieuwbouwopgave. De partners Elk, Knaapen Groep en De Variabele renoveren en verduurzamen zo’n 450 woningen per jaar. In de keuze voor samenwerkingspartners heeft Mooiland expliciet gekeken naar partners die oog hebben voor bewoners.