Op dinsdag 9 juni werd in de Groote Wielen in Rosmalen geproost op een voortvarende bouw van nieuwbouwproject Hartje de Lanen. De bouw was begin maart al gestart, maar vanwege de maatregelen rondom het coronavirus was er nog geen gelegenheid geweest om gezamenlijk het glas te heffen. Wethouder Roy Geers proostte dinsdagmiddag samen met de kopers – op afstand – op een succesvolle start bouw.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus werden de kopers van de 20 levensloopbestendige woningen in twee groepen ontvangen op de bouwplaats. Voor ieder huishouden was er een eigen tafel ingericht om zo voldoende afstand tot elkaar te kunnen bewaren. Na een hartelijk ontvangst door het bouwteam heette wethouder Roy Geers van gemeente ’s-Hertogenbosch de toekomstige bewoners van harte welkom in hun nieuwe wijk.

De toekomstige bewoners waren blij dat zij de voortgang van het project nu met eigen ogen konden bekijken. “Middels nieuwsbrieven werden we goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de bouw”, vertelt een koper enthousiast. “Maar om onze woning nu in het echt te kunnen bekijken geeft toch wel een heel goed gevoel! We kunnen niet wachten om in ons nieuwe thuis te trekken.”

Project zeer snel uitverkocht
Hartje de Lanen is een ontwikkeling van Janssen de Jong Projectontwikkeling. In het plan realiseert Janssen de Jong Bouw op dit moment 20 levensloopbestendige woningen. Kenmerkend is het gevarieerde straatbeeld met verschillende kleuren gevelsteen, houten gevelbekleding en moderne accenten in de dakkapellen. De woningen zijn gasloos, energieneutraal en uiterst comfortabel met een volledig woonprogramma op de begane grond. De woningen waren in een recordtempo uitverkocht! Na de start verkoop in juli 2019 was binnen enkele weken al 90% van de woningen verkocht. De laatste handtekeningen werden gezet in oktober afgelopen jaar.

Bouw verloopt voorspoedig
Op 6 maart werd er gestart met de bouwwerkzaamheden. Ondanks de coronacrisis zijn deze voorspoedig verlopen. “Dit is het eerste project in ons volledig nieuwe modulaire concept”, aldus uitvoerder Joris Kerkhof. “De snelheid waarin we nu kunnen bouwen is echt ongekend. Medio mei stond het volledige casco en eind mei werden de dakkappen al geplaatst. We verwachten de woningen in september op te leveren.”

Tijdens de feestelijke bijeenkomst hebben we ook een vlog opgenomen. Bekijk deze hier.