Vlijmen – Geerpark: duurzaam wonen

In het hart van de populaire, landelijke en energiezuinige wijk Geerpark, op maar 10 minuten van Den Bosch bouwen wij duurzame woningen voor Geerpark BV (een samenwerking tussen Janssen de Jong Projectontwikkeling en Hendriks Coppelmans) en wooncorporatie Woonveste. 

Geerpark in Vlijmen is een van de duurzaamste wijken in Nederland en in alle opzichten groen. Hier is ruimte voor de natuur en biodiversiteit en de woningen zijn gebouwd met duurzame, eerlijke materialen. Wonen in Geerpark is 100% duurzaam en elektrisch, mét Nul-Op-de-Meter en daarmee zónder energierekening. De woningen zijn goed geïsoleerd en wekken zelf energie op met de zonnepanelen op het dak. Zo profiteren de bewoners van lage energielasten en kunnen energiezuinig, comfortabel en betaalbaar wonen.

De wijk is een gevarieerde mix van hoek- en tussenwoningen, twee-onder-een-kap, patiowoningen, vrijstaande woningen en woningen voor eenpersoonshuishoudens. De woningontwerpen vormen een eigentijdse vertaling van de architectuurstijlen oud-Hollands en jaren 30.

Geerpark Vlijmen wordt in 4 fases ontwikkeld en gebouwd.

Kenmerken

Project
Duurzame woningen op Geerpark Vlijmen

Plaats
Vlijmen

Opdrachtgever
Janssen de Jong Projectontwikkeling / Woonveste

Uitvoering
Janssen de Jong Bouw Zuid

Oplevering
November 2016 tot heden

Nieuwe Morgen

In het laatst te ontwikkelen deelgebied Nieuwe Morgen ontwikkelt Geerpark BV in totaal 147 woningen: 24 zelfbouwkavels, 80 koopwoningen en 43 sociale huurwoningen voor Woonveste. Eind 2022 zijn wij gestart met de bouw van 37 huurwoningen voor Woonveste en 38 koopwoningen (4 twee-onder-één-kapwoningen, 2 twee-onder-één-kapwoningen met veranda, 2 levensloopbestendige twee-onder-één-kapwoningen, 20 hoek- en tussenwoningen en 10 parkwoningen). De woningen worden naar verwachting eind 2023 opgeleverd.