Vlijmen – Geerpark: duurzaam wonen

In het hart van de populaire, landelijke en energiezuinige wijk Geerpark, op maar 10 minuten van Den Bosch bouwen wij duurzame woningen voor wooncorporatie Woonveste. Om invulling te geven aan de duurzaamheidsambitie van zowel Janssen de Jong, Woonveste als de gemeente Heusden zijn inmiddels ook al 8 woningen uitgevoerd als Nul-op-de-Meter.

Geerpark in Vlijmen is een van de duurzaamste wijken in Nederland en in alle opzichten groen. Hier is ruimte voor de natuur en biodiversiteit en de woningen zijn gebouwd met duurzame, eerlijke materialen. Wonen in Geerpark is 100% duurzaam en elektrisch, mét Nul-Op-de-Meter en daarmee zónder energierekening. De woningen zijn goed geïsoleerd en wekken zelf energie op met de zonnepanelen op het dak. Zo profiteren de bewoners van lage energielasten en kunnen energiezuinig, comfortabel en betaalbaar wonen.

Duurzaam gaat ook over woningen die hun waarde behouden. Huizen die over honderd jaar nog steeds aantrekkelijk zijn. En over sámen van Geerpark een thuis maken. In Geerpark zit duurzaamheid in het DNA.

Kenmerken

Project
Duurzame woningen op Geerpark Vlijmen

Plaats
Vlijmen

Opdrachtgever
Janssen de Jong Projectontwikkeling / Woonveste

Uitvoering
Janssen de Jong Bouw Zuid

Oplevering
November 2016 tot heden

Wat maakt dit project bijzonder?

  • Architectuurstijlen Oud Hollands en jaren ’30
  • De woningen zijn ontwikkeld en gebouwd met het conceptmatige ToPlan-bouwsysteem.
  • Duurzaam uitgevoerd, waaronder ook 8 Nul-op-de-meter dankzij het gebruik van hoogwaardige isolerende bouwmaterialen en slimme, 100% elektrische, energiezuinige installaties;
  • Energieprestaties worden ook na oplevering in de gaten gehouden.