Venlo – Kerkhofweg: van eengezins tot levensloopbestendig

Sfeervolle wijk voor alle leeftijden
Op de plek van het voormalig Enfa-terrein aan de Kerkhofweg in Venlo-Zuid hebben wij 48 nieuwe woningen gebouwd. In het nieuwbouwplan is rekening gehouden met de omgeving zoals het bijzondere, nabij gelegen wooncomplex Renaissance. Enkele elementen uit dit gebouw, zoals de banden in het metselwerk, zijn meegenomen in het ontwerp voor dit nieuwbouwplan. Bij de ingang van het Renaissance-complex start een looppad tot aan een parkje in de nieuwe wijk. Dit zorgt voor een open en sfeervol karakter waar bewoners van alle leeftijden aan hun trekken zullen komen.

Een woning is meer dan een huis, wij bouwen een ‘thuis’
Ruime huurwoningen: eengezins- of levensloopbestendig
De 17 eengezinswoningen hebben een woonoppervlak van circa 120 m2 met open keuken, drie slaapkamers en een grote zolder. De 21 levensloopbestendige woningen hebben een slaap-/werkkamer op de begane grond; ideaal voor jong en oud, maar ook voor kleine gezinnen. Op de eerste verdieping zijn twee extra ruimtes die ingericht kunnen worden als extra slaap-, hobby- of werkkamer.

Koopwoningen: uw eigen smaak
Zowel de huur- als de 10 koopwoningen werden gebouwd met het conceptmatige flexibele ToPlan bouwsysteem: kopers konden hun woning zo volop aanpassen naar eigen smaak. Bovendien werden alle woningen gebouwd met hoogwaardige duurzame materialen en behoren energiezuinig eco-pakketten en op maat gesneden onderhoudscontracten tot de mogelijkheden.

Kenmerken

Project
Kerkhofweg

Plaats
Venlo

Opdrachtgever
WoonWenz – Janssen de Jong projectontwikkeling

Uitvoering
Janssen de Jong Bouw Zuid

Architect
Croonenburo 5

Oplevering
Juni 2017

Wat maakt dit project bijzonder?

  • Er is rekening gehouden met de omgeving zoals het bijzondere, nabij gelegen wooncomplex Renaissance;
  • De banden uit het metselwerk van het Renaissance complex zijn verwerkt bij de nieuwbouwwoningen;
  • 21 huurwoningen zijn levensloopbestendig en hebben een slaap-/werkkamer op de begane grond.