header

Valkenswaard – 16 sociale huurwoningen aan de Stakenborgakker

 
16 gasloze, energieneutrale woningen voor Woningbelang

In opdracht van Woningbelang heeft Janssen de Jong Bouw Zuid aan de Stakenborgakker in Valkenswaard 16 sociale huurwoningen gerealiseerd. Deze rij comfortabele eengezinswoningen verspringt waardoor twee blokjes van vier en één blokje van acht woningen ontstaat. Alle woningen zijn gasloos, voorzien van vloerverwarming en er is een bodemwarmtepomp geplaatst die verwarmt maar ook enkele graden kan koelen. Op het dak liggen zonnepanelen. Al met al zijn deze woningen ‘Nul op de Meter’ bijzonder duurzaam met een EPV certificaat in de hoogste schaal.

Alle woningen zijn voorzien van een tuin met berging en achterom. Er is extra aandacht besteed aan de afvoer van hemelwater. Infiltratiekratten in de achterpaden zorgen voor een goede spreiding van het water. Aan de voorzijde van de woningen wordt een waterbuffer (wadi) gerealiseerd in het groen.

Kenmerken

Project
nieuwbouw 16 gasloze, energiezuinige sociale huurwoningen

Plaats
Valkenswaard

Opdrachtgever
Woningbelang

Start bouw
September 2022

Oplevering
April 2023

Samenwerking

Het project aan de Stakenborgakker is een vervolg op andere projecten die we in de afgelopen jaren voor Woningbelang hebben uitgevoerd. Eerder hebben we samen 28 eengezinswoningen aan de Dr. Schaepmanstraat in Valkenswaard en 15 NOM woningen in Bergeijk gerealiseerd.