Tilburg – Groeseind: thuis in de stad

Wonen in de wijk Groeseind betekent wonen binnen de Ring van Tilburg. Het centrum van de stad bevindt zich op fietsafstand, evenals het centraal station. Ook de snelwegen zijn binnen enkele minuten bereikbaar. En dat betekent dus ook dat je binnen tien minuten bij de uitgestrekte Oisterwijkse bossen en vennen bent. Of bij het stuifzandgebied bij Loon op Zand.

De wijk Groeseind/Hoefstraat in Tilburg is de afgelopen 15 jaren volledig herontwikkeld. In Groeseind hebben we in opdracht van Janssen de Jong Projectontwikkeling en wooncorporatie WonenBreburg talrijke woningen mogen bouwen voor diverse doelgroepen: van jong tot oud, van gezin tot alleenstaand.

Appartementencomplex Villament is onze hoogste trots. Het gebouw staat centraal in de wijk direct aan de royale, groene stadslong van Groeseind en biedt een gevarieerd aanbod aan koopappartementen. Alle appartementen beschikken over een ruim balkon of een royaal terras, een berging op de begane grond en een eigen parkeerplaats voor de auto op een afgesloten binnenplaats.

De afronding van de grootste herstructurering in de Tilburgse geschiedenis is inmiddels een feit. Groeseind is een comfortabele leefomgeving geworden op fietsafstand van het station.

Kenmerken

Project
Verschillende fases op plan Groeseind

Plaats
Tilburg

Opdrachtgever
VOF Groeseind  (een samenwerkingsverband tussen Janssen de Jong Projectontwikkeling en Wonen Breburg)

Uitvoering
Janssen de Jong Bouw Zuid

Bouwpartners
Architect: Bedaux de Brouwer – Constructeur:Van Nunen BV

Oplevering
Verschillende fases opgeleverd tussen 2010 en 2017.

Wat maakt dit plan zo bijzonder?

  • Betaalbaar wonen in comfortabele woningen in de stad;
  • De grootste herstructurering van Tilburg: Groeseind is in de afgelopen 15 jaar herontwikkeld;
  • Het gebouw Villament is tijdloos modern met oog voor mens en omgeving en valt op door de ingetogen, scherp gesneden architectuur met een uitgesproken materiaalkeuze en strakke detaillering.