Stedin: BIMMEN met wensen en belangen

Stedin is als regionale Nederlandse netbeheerder verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit en gas naar circa 2 miljoen huishoudens en industriële klanten. Het kantoor in Utrecht werd zoveel mogelijk duurzaam gerenoveerd.

Het hoofdkantoor in Utrecht was sterk verouderd (1984), heeft een slecht werkklimaat en is te groot in omvang. In de zomer van 2014 kreeg Janssen de Jong Bouw Zuid het verzoek van Bright uit ’s-Hertogenbosch mee te doen aan de aanbieding voor het renoveren van het gebouw van Stedin. Voor de uitvoering van dit project hebben we de samenwerking opgezocht met ons dochterbedrijf Koninklijke Woudenberg.

Janssen de Jong Bouw Zuid schakelde als hoofdaannemer zusterbedrijf Koninklijke Woudenberg in om als Erkend Restauratiebedrijf de expertise, kennis en kunde in te zetten van het integreren van duurzame oplossingen in het bestaande gebouw en omgeving. Daarbij stonden de klantwensen en de mogelijkheden centraal en werd alles zorgvuldig ingemeten en doorgerekend. Het pand werd digitaal ingemeten en is in BIM uitgewerkt.Het bestaande gebouw werd tot het betoncasco gesloopt en de oppervlakte van het kantoor met 7000m2 verkleind. Daarbij kreeg het totale pand een frisse uitstraling met veel licht en een nieuwe gevel.

Kenmerken

Project
Renovatie kantoor Stedin

Plaats
Utrecht

Opdrachtgever
Bright i.s.m. Meijer Realty Partners

Architect
Nijhuis Architectuur

Uitvoering
Koninklijke Woudenberg en Janssen de Jong Bouw Zuid

Bouwpartners
Van Galen Klimaattechniek, Van den Pol Elektrotechniek, Alkondor Hengelo, Boverhoff sloopwerken

Oplevering
December 2017

Alle E- en W- installaties zijn volledig vernieuwd, waarbij voor verwarming en koeling gebruik is gemaakt van hybride klimaatplafonds met betonkernactivering. Dit is gecombineerd met duurzame keuzes waaronder LED- verlichting. Dit leidde er toe dat het pand is opgeleverd met een energielabel A+++.

De oplevering van dit Stedinpand in Utrecht is een mooie mix in de samenwerking met partners, belegger, aannemers, verkoper en huurder waarbij wensen en belangen samen gekomen zijn.

Wat maakt dit project bijzonder?

  • Het pand is digitaal ingemeten en is in BIM uitgewerkt.
  • De oppervlakte van het kantoor moet met zo’n 7.000 m2 worden verkleind.
  • Het pand moet een frisse uitstraling krijgen met veel licht en een vernieuwde gevel
  • De installaties moeten worden vernieuwd.
  • Het kantoor moet voldoen aan de duurzaamheidseisen volgens Breeam Very Good.
  • De mix van partners, belegger, aannemer, co-makers versus verkoper en toekomstige huurder met al hun wensen en belangen was een grote maar geslaagde uitdaging.

Deze website maakt gebruik van cookies om de werking en beleving te optimaliseren.  meer informatie