Sint-Michielsgestel – 23 ModuFair woningen voor Woonmeij

In opdracht van Woonmeij hebben we 23 ModuFair (NOM-) woningen aan de Meidoornstraat en Seringenlaan in Sint-Michielsgestel gebouwd.

De woningen vervangen de 16 woningen die bouwtechnisch niet meer aan de eisen van deze tijd voldeden en om die reden begin 2021 zijn gesloopt. Omdat de bouwtijd beperkt moet blijven tot 6 maanden, is voor dit project gekozen voor ons woningbouwconcept ModuFair, waarmee we snel en betaalbaar bouwen.

Sanne Donker, directeur Janssen de Jong Bouw Zuid: “De woningen worden gebouwd volgens ons modulaire bouwconcept ModuFair. Hierdoor kunnen we de bouwtijd aanzienlijk verkorten en zodoende ook de overlast voor de buurt verminderen.”

Kenmerken

Project
23 ModuFair woningen

Plaats
Sint Michielsgestel

Opdrachtgever
Woonmeij

Start bouw
September 2021

Oplevering
Januari 2022

Mark Wonders, directeur-bestuurder van Woonmeij: In oorsprong was het project opgenomen voor gevelvervanging in de meerjarige onderhoudsplanning voor het jaar 2013-2014. Tijdens de voorbereiding van de gevelvervanging en het opstellen van de stichtingskosten bleek uit de rendementsvergelijking dat het beter zou zijn om over te gaan tot vervangende nieuwbouw. Na een inkoopselectie gebaseerd op de Best Value methode bleek dat Janssen de Jong Bouw kans zag om 23 woningen (7 extra) te realiseren op het bestaande perceel. Ik ben heel blij voor de bewoners dat ze op korte termijn hun nieuwe woning kunnen betrekken. Deze duurzame woningen hebben een laag energieverbruik en dat zullen ze ook merken in hun woonlasten.”

Film sloop- en nieuwbouw:

Begin 2022 zijn de woningen opgeleverd aan Woonmeij en inmiddels hebben de huurders de sleutel van hun nieuwe woning gekregen. Op verschillende momenten is het sloop- en nieuwbouwtraject gefilmd. Ben je benieuwd hoe dat eruit zag? Bekijk dan hier het hele traject:

ModuFair, ons eerlijke bouwconcept

Bij de bouw van de woningen is gebruikgemaakt van elementen uit ons modulaire bouwconcept ModuFair. Door te kiezen voor geprefabriceerde componenten (onder andere voor het betoncasco) wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort. Hiervoor werken we samen met vaste ketenpartners.

Lees hier meer over ModuFair.