
Schijndel: modern en eigentijds wonen in plan Hulzebraak
In het zuiden van Schijndel, nabij het buitengebied, realiseren wij voor Woonmeij (Huis & Erf) en onze zus Janssen de Jong projectontwikkeling, het nieuwbouwplan Hulzebraak III.
Voormalige voetbalvelden
In het verleden lagen op deze locatie de voetbalvelden van voetbalvereniging RKSV Schijndel, die inmiddels verhuisd zijn naar sportpark Zuideinderpark. Een blijvende herinnering aan de vroegere functie van de locatie is de kleine aarden wal die hier is gelegen. Deze verhoging vormde een natuurlijke tribune naast het voetbalveld.
Spoorlijn Duits Lijntje
Aan de zuidkant van Hulzebraak III bevindt zicht het Duits Lijntje. Dit is een oude spoorlijn met grote cultuurhistorische waarde die ligt tussen Boxtel en het Duitse Wesek. Het Duits Lijntje is sinds 2004 buiten gebruik en vormt nu onder andere een ecologische verbindingszone.
Kenmerken
Project
Verschillende fases in plan Hulzebraak
Plaats
Schijndel
Opdrachtgever
Woonmeij (Huis & Erf) – Janssen de Jong projectontwikkeling
Uitvoering
Janssen de Jong Bouw Zuid
Bouwpartners
In bouwteam
Oplevering
Diverse fases tussen 2014 en juni 2018
Het plan
Het plan bevat in totaal 186 woningen, zowel in de koop- als in de huursector. Vrijwel alle woningtypen zijn terug te vinden: vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen, nultredenwoningen en ook particuliere kavelbouw.
We hebben al 43 + 42 huurwoningen turnkey gerealiseerd. De woningen zijn energiezuinig en onder andere voorzien van zonnepanelen. Wij bouwden de woningen met het conceptmatige bouwsysteem ToPlan. De 42 woningen waren zaterdag 20 mei 2017 geopend voor publiek tijdens de Dag van de Bouw: lees meer.

Begin maart 2018 is de een-na-laatste fase van 7 vrijstaande woningen opgeleverd. In juni 2018 leverden we 8 karakteristieke twee-onder-één-kapwoningen en 20 comfortabele ééngezinswoningen op met een gemiddelde van slechts 3 opleverpunten. Zie ook de berichten in onze Nieuws-rubriek.
Architectuur
Voor Hulzebraak III is gekozen voor de architectonische stijl die ‘hedendaagse traditionalisme” wordt genoemd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de ontwerpprincipes van de Delftse School die hun bestaansrecht in het verleden hebben bewezen. De nadruk licht op kwalitatieve materialen en ambachtelijke detaillering.