Rosmalen – Hartje de Lanen: tussen groen en blauw

Hartje de Lanen is de groenste woonbuurt in de geliefde wijk de Groote Wielen. De bijzondere ligging tussen het groen en het water gold als inspiratiebron voor de inrichting van De Lanen. Deze buurt ligt in het oostelijk deel van ’s-Hertogenbosch.

Behalve de prachtige natuurlijke omgeving heb je hier alle dagelijkse voorzieningen bij de hand, zoals de grote diversiteit aan winkels, het gezondheidscentrum, scholen en kinderdagverblijven. Wonen in Hartje De Lanen, betekent wonen in het gezellige Rosmalen. Een sfeervolle kern met een breed scala aan winkels, restaurants, cafés en terrasjes. En wil je net wat meer? Dan zit je zo in hartje ’s-Hertogenbosch.

Kenmerken

Project
Hartje de Lanen

Plaats
Rosmalen

Opdrachtgever
Janssen de Jong Projectontwikkeling

Oplevering
2020

 

De wereld van de Groote Wielen

De Groote Wielen is onderverdeeld in zes woonbuurten die elk hun eigen sfeer hebben. Deze buurten worden verbonden door de veelzijdige wijkvoorzieningen, waar je alle dagelijkse boodschappen doet. Bovendien beschikt de wijk over verschillende basisscholen, medische en sociale voorzieningen, horeca en verschillende sport- en recreatiemogelijkheden aan de waterplas.

Wonen bij Waterplas De Groote Wielen biedt volop mogelijkheden voor sport en recreatie. Wandel heerlijk langs de oevers van de plas, gooi je hengel uit of ga roeien! Het kan er allemaal. Bovendien vormen de oevers van de plas een perfect startpunt voor uitgestrekte wandel- of fietstochten.

Energieneutraal wonen

De woningen voldoen nu al aan de beoogde duurzaamheidseisen voor 2030. Zo worden de woningen onder andere voorzien van hoogwaardige isolatie, een efficiënt ventilatiesysteem, een luchtwarmtepomp en een flink aantal zonnepanelen. De woningen verbruiken geen gas, zijn volledig elektrisch en energie wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen.

Een energieneutrale woning verbruikt jaarlijks niet meer dan de energie die door de woning zelf wordt opgewekt. Op basis van een wettelijke norm – de zogeheten Energie Prestatie Norm (EPN) – is berekend hoeveel energie hiervoor nodig is. De zonnepalen op de achterzijde van de woning zorgen dat er voldoende energie opgewekt wordt voor het verbruik van de installaties (verwarming, warm water, ventilatie) in de woning. Het energieverbruik van huishoudelijke apparatuur is daar niet bij inbegrepen. Dit betreft onder andere het gebruik voor de koelkast, de tv en het opladen van je mobiele telefoon.

ModuFair, ons eerlijke bouwconcept

Bij de bouw van de woningen is gebruikgemaakt van elementen uit ons modulaire bouwconcept ModuFair. Door te kiezen voor geprefabriceerde componenten (onder andere voor het betoncasco) is de bouwtijd van Hartje de Lanen aanzienlijk verkort. Hiervoor werken we samen met vaste ketenpartners.

Lees hier meer over ModuFair.

Nieuws

Timelapse Hartje de Lanen

Hartje de Lanen wordt volgens het bouwconcept ModuFairgebouwd. Eén van de grootste voordelen is de bouwsnelheid. In onderstaande timelapse zie je dat goed terug.

Bekijk de projectfilm

Tijdens de bouwperiode is er een projectfilm opgenomen van de werkzaamheden. In deze film zie je in een oogopslag de verschillende fasen in het bouwproces.

Vlog: coronaproof kijkdag

We bezoeken de coronaproof kijkdag. De bouw was begin maart 2020 al gestart, maar vanwege de maatregelen was er nog geen gelegenheid geweest om gezamenlijk het glas te heffen.