header

Rosmalen – 30 woningen Kloosterdijck

Het nieuwbouwproject Kloosterdijck in Rosmalen is gelegen aan de Vlietdijk, de entree van De Groote Wielen. Een bijzonder nieuwbouwplan dat als een echte eyecatcher op een terp komt te liggen, omringd door water en omkaderd door een mix aan grasland, bomen, water en riet.

Kloosterdijck is aan de buitenzijde één geheel, robuust en karakteristiek. Het complex is markant vormgegeven met een entreebrug aan de westzijde, doorgangen aan de noord- en oostzijde en het balkon aan de oostzijde, als een venster, met uitzicht op het groen rondom het complex. Lichte gevels met bijzondere metselwerkdetails en veel groen. 

Kloosterdijck biedt ruimte aan 30 koopwoningen, onderverdeeld in 8 hoek- en 22 tussenwoningen in verschillende grootten. De woningen bestaan uit 2, 3 of 4 woonlagen. Allemaal met platte daken, waardoor men optimaal geniet van de ruimte! Elke woning beschikt over een tuin, die aan de buitenzijde van het complex is gesitueerd. Parkeren is opgelost op een S-vormig terrein dat iets verdiept in het binnenhof ligt en omzoomd wordt door hagen en andere groenvoorzieningen. De tuinen worden ommuurd, zodat niet alleen de privacy is gewaarborgd, maar ook zodat Kloosterdijck zich presenteert als een eenheid.

Kenmerken

Project
30 grondgebonden woningen

Plaats
Rosmalen – De Groote Wielen

Opdrachtgever
Janssen de Jong Projectontwikkeling

Ontwerp
MONADNOCK

Start bouw
oktober 2021

Oplevering
3e kwartaal 2022

 

Duurzaam complex

Duurzaamheid is op meerdere manieren verwerkt in het plan. De woningen zijn gasloos en voorzien van een individuele luchtwarmtewaterpomp en PV-panelen op het dak. In het binnenterrein wordt zo min mogelijk verharding aangebracht en is veel ruimte voor groen.

Sandor Naus, architect en medeoprichter van Monadnock: “Duurzaamheid is op meerdere manieren verwerkt in het plan. Uiteraard proberen we altijd dingen te maken die lang meegaan. Een ontwerp met een zekere tijdloosheid en met inzet van materialen die mooi verouderen. Het complex moet op een goede manier de tand des tijds kunnen doorstaan.”