header

Rijssen – appartementengebouw Walstaete in hartje centrum

 

Binnenstedelijke herontwikkeling

Midden in het centrum van Rijssen bouwt Janssen de Jong Bouw Noord het appartementencomplex Walstaete aan de Walstraat. De 11 appartementen worden gebouwd in opdracht van SUJO Groep en komen op de plek van de voormalige aula Salem en een naastgelegen winkelpand. Het ontwerp is van Nijhoff Architecten uit Wierden. Onder het complex komt een parkeerkelder met voor elke appartement een parkeerplaats. Hiervoor is een Berlinerwand geplaatst om het verzakken van de omliggende bebouwing tegen te gaan.

Transformatiezone

De locatie aan de Walstraat valt binnen de zogenoemde transformatiezone aan de rand van het centrum van Rijssen. Op initiatief van gemeente worden de daar aanwezige winkels omgezet in een woonbestemming. Zo kan het winkelgebied in het centrum geconcentreerd en verkleind worden.

Kenmerken

Project
Walstaete: 11 appartementen aan de Walstraat

Plaats
Rijssen

Opdrachtgever
SUJO Groep

Ontwerp
Nijhoff Architecten

Start bouw
december 2021

Oplevering
februari 2023

Betrokkenheid

“De bouwplaats bevindt zich op een binnenstedelijke locatie en biedt niet veel extra ruimte, dat is logistiek nog best een uitdaging,” aldus Jeroen ter Waarbeek, projectleider bij Janssen de Jong Bouw Noord.

“Logistiek moet alles goed afgestemd worden en ook in het bouwtraject hebben we sommige volgordes moeten veranderen om het geheel passend te krijgen. Bij zulke projecten is daarnaast belangrijk dat we de omgeving en buurtbewoners goed op de hoogte houden. Hiervoor organiseren we inloopmiddagen waarbij we de buurt bijpraten.”