header

Oirschot – Erve Solms 

35 Nieuwbouwwoningen in stijl van de historische omgeving
Aan de Koestraat in het centrum van Oirschot staat het voormalige stadspaleis ‘Hof van Solms’. Op het achterterrein van dit monumentale pand, gelegen aan de Heistraat is ruimte voor nieuwbouw, genaamd ‘Erve Solms’. In opdracht van Janssen de Jong Projectontwikkeling bouwen wij hier 13 nieuwbouw gezinswoningen en 22 appartementen, in verschillende prijscategorieën: sociale en middeldure appartementen, hoek- en tussenwoningen en vrijstaand geschakelde woningen. Zowel voor gezinnen als starters.

Duurzaam en comfortabel
Hof van Solms is een toekomstbestendig en duurzaam project. De woningen zijn bijna energieneutraal (BENG) en voldoen aan toekomstbestendige duurzaamheidswaarden. Zo worden de woningen onder andere voorzien van hoogwaardige isolatie, een efficiënt ventilatiesysteem, een hoogrenderende luchtwarmtepomp en zonnepanelen. De woningen verbruiken geen gas, zijn volledig elektrisch en energie wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen. Bij oplevering van de woningen wordt het energielabel van de woning verstrekt. Deze woning krijgt energielabel A.

Kenmerken

Project
22 appartementen en 13 grondgebonden woningen

Plaats
Oirschot

Opdrachtgever
Janssen de Jong Projectontwikkeling

Architect
LSWA Oirschot

Start bouw
eind 2023

Verwachte oplevering
eind 2024

De schakel tussen historie en industrie
Op Erve Solms komen twee werelden samen. Deze plek is namelijk de schakel tussen het historische dorpscentrum en de wat meer industriële bebouwing aan het Wilhelminakanaal. Om deze twee werelden aan elkaar te koppelen, is er gekozen voor twee verschillende architectonische stijlen die wel familie van elkaar zijn. Resultaat, een karaktervolle architectuur met een industrieel tintje. De perfecte combinatie tussen oud en nieuw en een plek waar iedereen zich direct thuis voelt.