header

Nijmegen – Homestead: 77 duurzame woningen in groene omgeving

Het nieuwbouwproject Homestead wordt een nieuwe wijk in Nijmegen-Noord met 55 grondgebonden woningen en 22 appartementen. Gelegen in het groene en uitgestrekte uiterwaardenlandschap en op een nieuw aangelegde terp. Het programma omvat vierlaagse hoekwoningen, twee- drie- en vierlaagse rijwoningen en een klein appartementencomplex met twee- en driekamerappartementen en één penthouse.

Energiezuinig en duurzaam
De woningen in Homestead worden energiezuinig en duurzaam gebouwd (BENG3=100%). De woningen krijgen goede isolatie, zonnepanelen, gebalanceerde ventilatie, warmteterugwinunits en groene daken. In het verkeersluwe, besloten binnenhof zijn kleine hoogteverschillen, waardoor geparkeerde auto’s zoveel mogelijk aan het zicht worden onttrokken. Wadi’s zorgen voor de opname van regenwater en bomen zorgen voor koeling. Er is ruimte voor kinderen om te spelen en voor bewoners om te ontmoeten. Daar waar mogelijk worden voorzieningen gemaakt voor bijvoorbeeld vogels en vleermuizen.

Kenmerken

Project
Homestead: 55 grondgebonden woningen en 22 appartementen

Plaats
Nijmegen – De Dijkzone

Opdrachtgever
VanWonen en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling

Architect
Zecc Architecten

Start bouw
eind 2023

Verwachte oplevering
2025

 

Stedelijke architectuur
Door toepassing van stedelijke baksteenarchitectuur ligt het plan van Zecc Architecten als een sculpturale ‘rots’ in het uiterwaardenlandschap. De woonkamer van de eengezinswoningen bevindt zich op de eerste verdieping. Met grote raampartijen direct aan een verdiepte terrastuin geniet je hier van het prachtige uitzicht. Met een goede balans tussen privé, collectief en openbaar gebied.

Continuering samenwerking
Met de realisatie van Homestead continueert de samenwerking tussen Van Wonen en Janssen de Jong Bouw in het gebied de Waalsprong in Nijmegen-Noord. In het nabijgelegen Hart van de Waalsprong heeft Janssen de Jong Bouw begin 2023 155 woningen opgeleverd die in opdracht van Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong (een samenwerking tussen VanWonen en AM) zijn gerealiseerd.