header

Nederweert: 22 parkwoningen ‘De Heerlijckheid’

Aan de westelijke rand van de uitbreidingslocatie Merenveld in Nederweert hebben we in opdracht van Janssen de Jong Projectontwikkeling het nieuwbouwproject De Heerlijckheid gerealiseerd. Een prachtig nieuwbouwplan met diverse parkwoningen. Het project grenst aan het Kanaalpark en loopt parallel aan de Zuid Willemsvaart. De woningen kijken hier direct op uit, gelegen aan het water, dicht bij de natuur én dicht bij het centrum van Nederweert en Budschop.

Het kanaalpark, een park voor en door iedereen, is opnieuw ingericht door de gemeente. In het kanaalpark zijn diverse natuurlijke speeltoestellen geplaatst en is volop ruimte voor water, groen spel en ontmoeten.

De uitzonderlijke positie van het plangebied vraagt om een woning met twee ‘voorkanten’. De begane grond is zodanig georganiseerd dat de woonkamer en eetkamer gericht zijn op het Kanaalpark en op de Alexiastraat. In het hart van de woning zijn de facilitaire functies gepositioneerd. Het aanbod varieert van royale vrijstaand geschakelde woningen tot ruime levensloopbestendige woningen met alle voorzieningen op de begane grond.

Kenmerken

Project
22 parkwoningen, eerste gasloze woningen in Nederweert

Plaats
Nederweert

Opdrachtgever
Janssen de Jong Projectontwikkeling

Ontwerp
CroonenBuro5

Oplevering
2021