header

Leidsche Rijn – Levels

Levels: 70 nieuwbouwwoningen

In opdracht van Janssen de Jong Projectontwikkeling realiseert Bouwcombinatie Janssen de Jong Bouw Oost – Van Schijndel het plan Levels. Levels is een project van 70 woningen in 37 verschillende typen in de wijk Leidsche Rijn Centrum Oost in Utrecht. Het plan is opgedeeld in drie afzonderlijke woonblokken bestaande uit appartementen en grondgebonden woningen. De hoofdmoot in het plan wordt gevormd door twee carré-vormige bouwvolumes met in totaal 64 woningen, waarvan 6 appartementen en 54 eengezinswoningen. De bouw is opgedeeld in drie fasen waarvan de eerste twee momenteel in aanbouw zijn.

Architectenbureaus FARO, Hilberinkbosch en op ten Noort Blijdestein hebben het plan voor Levels ontworpen. Zij lieten zich inspireren door wijken in het Amerikaanse Boston voor de gewenste industriële associaties. De hoge raampartijen met slanke roeden zijn daarvan een voorbeeld.

Leidsche Rijn Centrum-Oost
Leidsche Rijn Centrum is als woonlocatie sterk in ontwikkeling. Het plan draagt hieraan bij door de gevarieerd samengestelde bouwblokken met stedelijke allure. Binnentuinen met een zeer groene, ecologische uitstraling. Wonen én mobiliteit door het aanbieden van elektrische deelauto’s en deelfietsen. Een grensverleggende ambitie op het gebied van duurzaamheid en gezonde verstedelijking, die volledig aansluit op het thema Healty Urban Living van de gemeente Utrecht. Leische Rijn Centrum-Oost vormt het jongste planonderdeel van Leidsche Rijn Centrum.

Kenmerken

Project
nieuwbouw 70 woningen

Plaats
Leidsche Rijn, Utrecht

Opdrachtgever
Janssen de Jong Projectontwikkeling

Uitvoering
Bouwcombinatie Janssen de Jong Bouw Oost – Van Schijndel

Start bouw
Juni 2021

Geplande oplevering
Eind 2022

Duurzaamheid en circulariteit

De lat ligt qua duurzaamheid en circulariteit hoog in Levels. Energiebronnen als warmtepompen in combinatie met bodemwisselaar zorgen voor de energiebehoefte van de woningen en voorzieningen. Hierbij worden duurzaamheidswaarden bereikt die ver boven de de gestelde eisen uit het Bouwbesluit steken. De woningen worden energieleverend en uitgevoerd incl. 10 jaar energie-garantie.

Een materialenpaspoort brengt in kaart welke materialen worden gebruikt en hoe ze zijn verwerkt. Het materialenpaspoort wordt opgesteld met zoveel mogelijk grondstoffen die 100% recyclebaar zijn en dus in de verre toekomst opnieuw als grondstof gebruikt kunnen worden.

Meer weten over Levels?

Bekijk dan onderstaande nieuwsbericht of bezoek de projectwebsite.

Proost op de nieuwbouw woningen Leidsche Rijn Centrum