Groningen – Klein Corpus fase 3

Nieuwbouw 25 appartementen, 5 woningen en kinderdagverblijf

In de wijk Corpus den Hoorn in Groningen heeft Janssen de Jong Bouw Noord, in opdracht van Woningcorporatie Nijestee, het project Klein Corpus fase 3 gerealiseerd. Dit woongebouw aan de Semmelweisstraat telt 25 appartementen en 5 eengezinswoningen. De woningen zijn gasloos, gebouwd met duurzame materialen en goed geïsoleerd. Op de begane grond is een bedrijfsruimte waarin een kinderdagverblijf is gevestigd. Er worden 15 woningen in de middenhuur en 15 woningen in de sociale huur aangeboden. De bouw is in augustus 2019 gestart en in februari 2021 opgeleverd.

Kenmerken

Project
Klein Corpus fase 3

Plaats
Groningen

Opdrachtgever
Woningcorporatie Nijestee

Oplevering
2021

Jan Jaap Vogel, directeur Vastgoed bij Woningcoropratie Nijestee, zag tevreden toe op een vlekkeloos verloop van de bouw van Klein Corpus 3:

 

Het bedrijf werkt heel transparant en meedenkend. Onze ontwikkelaar en projectleider hebben daar veel profijt van gehad. Men heeft een open houding en denkt in oplossingen in plaats van ‘meerwerk scoren’. Die houding pakte vorig jaar ook heel goed uit bij de start van de coronacrisis. Het team heeft toen heel snel geschakeld, zodat het project er niet onder heeft geleden.”

 

Laan Corpus den Hoorn

Klein Corpus fase 3 vormt het sluitstuk van een gedifferentieerd nieuwbouwplan met drie gebouwen tussen de Laan Corpus den Hoorn en de Semmelweisstraat in Groningen. Het geheel omvat een multifunctioneel programma dat onderwijs (De Boerhaaveschool), kinderopvang (De Blokkendoos), wijkvoorzieningen, een gymzaal en parkeren met wonen combineert. De ontwikkeling is ingezet met de manifestatie De Intense Stad. Het ontwerp is van DAAD architecten.