Kijkers in het groen: Driebergen

De Kijkers in het groen liggen op een schitterende locatie. Direct aan de natuurzone met een vrij uitzicht op groen en water.
De woningen zijn verdeeld in blokjes van vier en zes woningen. De woonoppervlaktes variëren van 188 m2 tot 212 m2. Er zijn twee typen hoekwoningen en twee typen middenwoningen.

De Groene tuinen is een prachtig woongebied met alle ruimte om te genieten van het leven. De ruim opgezette wijk ligt in een fraaie, groene setting en is in alle opzichten duurzaam: de bouw, de energie en het waterbeheer. De Groene tuinen is dankzij de zorgvuldig overdachte opzet en de kwalitatief hoogwaardige woningen een duurzame woonwijk, die met de jaren alleen maar mooier wordt. 

De wijk kent alleen gasloze voorzieningen. De woningen worden met vloerverwarming en luchtwarmtepompen verwarmd. Op allerlei manieren zijn de groene omgevingskwaliteiten in het plan doorgetrokken. Oude bomen zijn bewaard gebleven en de nieuwe aanplant past volledig bij de omgeving.

In een setting van groen en water is in de Groene tuinen plaats gemaakt voor 20 vrije kavels, waar vrije vogels hun eigen droomhuis kunnen realiseren. Verder omvat het programma 86 koopwoningen, 81 huurwoningen, 26 koopappartementen en 32 huurappartementen 

Kenmerken

Project
Kijkers in het Groen

Plaats
Driebergen

Opdrachtgever
Janssen de Jong projectontwikkeling en Heuvelrug Wonen

Uitvoering
Janssen de Jong Bouw Hengelo

Oplevering
2016

Wat maakt dit project bijzonder?

  • De Groene tuinen is met recht een groene wijk.
  • De gasloze wijk is klaar voor de toekomst.
  • Opvallende woningen met ronde daken, bedekt met sedum. Een groene isolerende dakbedekking.
  • Bijna alle woningen hebben zonnepanelen voor het opwekken van elektriciteit.
  • De luchtwarmtepomp zorgt ervoor dat warmte aan de buitenlucht wordt onttrokken om het huis te verwarmen op koudere dagen.