Horst: Wonen tussen oud en nieuw

De gemeente Horst aan de Maas, een groene buffer tussen de stedelijke centra Venlo en Venray, is prachtig gelegen in het landelijk gebied van Peel en Maas, in het hart van Noord-Limburg.

Aan de westzijde van Horst, tussen Horst en Meterik, wordt het nieuwbouwplan ‘de Afhang’ gerealiseerd. Een nieuw woongebied met zo’n 550 woningen. Landelijk en groen gelegen in Peel en Maas, in de directe nabijheid van de Kabroeksebeek. Het ‘groen wonen’ in ‘De Afhang’ is op harmonieuze wijze gecombineerd met de landelijke sfeer en de architectuur van het historische Horst. Het groene karakter, de 30-km zones en diverse speelvoorzieningen maken de wijk bijzonder kindvriendelijk.

In fase 1 en 2 hebben we ruim 100 verschillende woningen voor Zuidgrond B.V. gerealiseerd. Op 28 mei 2018 vierden de toekomstige bewoners en projectbetrokkenen de start van de bouw van fase 3: 30 grondgebonden woningen bestaande uit eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen, vrijstaande (geschakelde) herenhuizen en levensloopbestendige boerderijwoningen.

Kenmerken

Project
Plan de Afhang

Plaats
Horst

Opdrachtgever
Zuidgrond B.V.

Uitvoering
Janssen de Jong Bouw Zuid

Oplevering
2019

Wat maakt dit plan zo bijzonder?

  • Groene kindvriendelijke ligging in het gebied Peel en Maas
  • Architectuur kenmerkt zich door een landelijke uitstraling
  • Sluit aan bij de bestaande historische bebouwing
  • Ruime woningen op royale kavels