header

Zevenaar – Het Oude Raadhuys

 

20 Riante appartementen

Op een markante plek in de Zevenaarse binnenstad heeft Janssen de Jong Bouw 18 royale appartementen en 2 penthouses gerealiseerd. Op de plek waar ooit burgemeesters en wethouders de stad bestuurden, is het nu heerlijk wonen in Het Oude Raadhuys.

De 20 appartementen tellen twee of drie slaapkamers en de ruime balkons bieden een mooi uitzicht over het Raadhuisplein, het Freulebos of de beschutte binnentuin. De woningen zijn uitgerust met een comfortsysteem dat op een duurzame manier energie opwekt om de woningen te verwarmen of te koelen. Omdat de woningen zeer goed zijn geïsoleerd, is voor de verwarming en verkoeling maar weinig extra energie nodig. Dit werkt kostenbesparend en comfortabel. Onder het complex bevindt zich een ondergrondse parkeergarage.

Kenmerken

Project
Nieuwbouw Oude Raadhuys met 18 royale appartementen, 2 penthouses en 1400 m2 winkelruimte. Renovatie raadzaal tot  horecabestemming.

Plaats
Zevenaar

Opdrachtgever
Solidiam NV

Ontwerp
Quadrant Architecten BNA

Start bouw
zomer 2020

Oplevering
eind 2021

Herbestemming oude raadzaal tot horeca

Een belangrijk onderdeel van het project was het verbouwen en weer in oude glorie herstellen van de oude raadzaal uit 1959. Hierbij is de bekende muurschildering van Frans Jacobs behouden gebleven. De raadzaal is geschikt voor een horeca invulling van ca. 435 m2.

 
Winkelunits

Daarnaast biedt het complex ca. 1.400 m2 aan winkelruimte in units vanaf 150 m2. De stijl van de nieuw te bouwen duurzame appartementen is doorgevoerd op de begane grond wat het geheel een sfeervolle en luxueuze uitstraling geeft.