header

Helmond – Winkelplein West: 55 appartementen en 11 woningen

In opdracht van Woonpartners realiseren wij 55 huurappartementen een 11 sociale huurwoningen in Helmond. De 66 woningen aan het Winkelplein vormen het sluitstuk van gebiedsontwikkeling Weverspoort. In totaal zijn er dan 1200 nieuwbouwwoningen in de Helmondse binnenstad gerealiseerd.

Deelplannen
De 66 woningen zijn verdeeld over 2 appartementengebouwen (een ontwerp van KOW Architecten) en 11 woningen (een ontwerp van B2 architecten). Het ‘Parkblok’ aan het Weverspark omvat 20 midden-huurappartementen als 4-spanner in 5 lagen met portiekontsluiting. In het 5-laagse ‘Pleinblok’ aan de Heistraat komen 32 sociale huurappartementen met een galerijontsluiting en 3 studio’s op de begane grond. Van de 11 sociale huurwoningen liggen er 9 aan de Heistraat en 2 aan de Wolfstraat. Deze nieuwbouw komt op de laatste legen plekken in de Binnenstad-Oost van Helmond.

Bouw
Het Advocaat Botsplein wordt ingericht als bouwplaats. Parkeren is hier niet mogelijk tijdens de bouw. Vanaf de start bouw in april 2024 gaat de bouw ongeveer 1,5 jaar duren. Na oplevering wordt de bestrating op het Advocaat Botsplein hersteld en is het weer mogelijk om hier te parkeren.

Kenmerken

Project
55 appartementen (waarvan 35 sociale huur) en 11 sociale huurwoningen

Plaats
Helmond – Winkelplein West/Weverspoort

Opdrachtgever
Woonpartners

Architect
KOW Architecten (appartementen)
B2 architecten (woningen)

Start bouw
maart 2024

Verwachte oplevering
2025

Circulaire sloop
Om de nieuwbouw te realiseren zijn de woningen aan de Heistraat 17-25 en Wolfstraat 107 in 2023 gesloopt. Op deze plek komen straks 9 eengezinswoningen aan de Heistraat en 2 woningen aan de Wolfstraat. De sloopwerkzaamheden zijn door ons zusterbedrijf New Horizon, specialist in circulaire sloop, uitgevoerd. Nadat asbesthoudende materialen verwijderd zijn, hebben ze de woningen gestript van herbruikbare materialen. Diverse onderdelen kunnen 1 op 1 worden hergebruikt en krijgen een tweede leven, andere onderdelen leveren in een recycling proces hun bijdrage aan het ontstaan van ‘nieuwe’ soortgelijke (bouw)materialen. Lees hier meer over de circulaire sloop.