header

Heeze – landelijk wonen in Schaversvelden

Schaversvelden is een landelijke woonbuurt in het westelijk woongebied van De Bulders in Heeze. Het plan is ontwikkeld door Janssen de Jong Projectontwikkeling en omvat in 68 koop- en 12 huurwoningen die in 4 fasen worden gerealiseerd. Kenmerkend zijn de relatief ruime kavels en het brede palet aan woningen, van starterswoningen tot aan vrijstaande woningen. Doordat de woningtypen afwisselend geplaatst zijn, ontstaat een fantastisch gemengd en ruimtelijk beeld. Begin 2019 zijn we gestart met de bouw en de planning is dat begin 2023 het project Schaversvelden volledig opgeleverd is.

Duurzaam bouwen

In de nieuwe wijk De Bulders staat duurzaamheid hoog in het vaandel. In de procesvoering wordt veel rekening gehouden met efficiëntie, flexibiliteit en energiebesparing. Bij de bouw is veel aandacht voor materiaalreductie, afvalreductie, hernieuwbare materialen en hergebruik. In Schaversvelden fase 3 zullen alle woningen gasloos worden gerealiseerd voorzien van een duurzame warmtepomp. Kortom: in de Bulders wordt gestreefd naar duurzaamheid op meerdere aspecten. 

Kenmerken

Project
68 koop- en 12 huurwoningen

Plaats
Heeze – De Bulders

Opdrachtgever
Janssen de Jong Projectontwikkeling

Architect
Bulkens Architecten

Status
Fase 1 en 2: opgeleverd
Fase 3 en 4: oplevering mei 2023

Fase 1 en 2 – 40 woningen

Het westelijk woongebied is een mooie landelijke woonomgeving, met veel groen, bomen en ruig grasland. Hier zijn inmiddels de eerste woningen van fase 1 en 2 opgeleverd, in totaal 16 tussenwoningen, 8 hoekwoningen en 16 twee-onder-één-kapwoningen. De woningen staan op ruime kavels met een voortuin. De kleurstelling van de woningen is gemengd rood, roodbruin en wit-aardetint. Een bijzonder deel van dit gebied is het centraal gelegen cluster waarbinnen uitsluiten woningen in lichte kleurstelling worden gerealiseerd. Zo ontstaat een mooie levendige afwisseling. 

Fase 3 en 4 – ModuFair woningen

Ook fase 3 en 4 bieden een diversiteit aan woningen. Naast hoek- en rijwoningen in zowel de koop- als in de huursector worden ook 5 riante vrijstaande en 2 twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. De woningen in deze fase worden gebouwd volgens ons modulaire woningbouwconcept ModuFair. Hiermee bouwen we snel en betaalbaar woningen. Doordat de woningtypen afwisselend geplaatst zijn, ontstaat een fantastisch gemengd en ruimtelijk beeld. En dit allemaal in een unieke, groene omgeving ingeklemd door een aantal bos- en heidegebieden

Snel, betaalbaar en circulair met ModuFair

Bij de bouw van de woningen is gebruikgemaakt van elementen uit ons modulaire bouwconcept ModuFair. Door te kiezen voor geprefabriceerde componenten (onder andere voor het betoncasco) wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort. Hiervoor werken we samen met vaste ketenpartners.

Lees hier meer over ModuFair.