Heeze – Schaversvelden: schitterend wonen in Schaversvelden

Heeze-Leende is een gemoedelijk Brabants dorp waar je heerlijk kunt wonen, werken en recreëren. Een dorp waar mensen elkaar nog kennen. Waar mensen zich betrokken voelen bij elkaar. En waar altijd genoeg te doen is.

De Bulders is gelegen aan de zuidrand van Heeze en bestaat uit het westelijke en oostelijke woongebied. In het westelijke woongebied, genaamd Schaversvelden, zijn de eerste woningen uit fase 1 en 2 inmiddels gerealiseerd en wonen de eerste bewoners met veel plezier in hun nieuwe woning.

Kenmerken

Project
Schaversvelden

Plaats
Heeze

Opdrachtgever
Janssen de Jong Projectontwikkeling

Oplevering / fasering
Fase 1 en 2 – opgeleverd
Fase 3 – start bouw juli 2022

Fase 3

Fase 3 bestaat uit 40 woningen en vormt het sluitstuk van het plan Schaversvelden in het westelijke woongebied van De Bulders Heeze. Ook deze laatste fase heeft weer een diversiteit aan woningen te bieden. Zo komen er hoek- en tussenwoningen in zowel de koop- als in de huursector. Verder worden er nog vijf riante vrijstaande en twee prachtige twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. De verwachting is dat de eerste woning in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd wordt. In juli is de bouw gestart en worden funderingen gestort. Na de bouwvak worden de betoncasco’s geplaatst en daarmee de contouren van de woningen echt zichtbaar. Hierna volgt het metselwerk, het plaatsen van de daken, de garages, infrawerkzaamheden, afbouw in de woning en oplevering. Alle woningen worden gasloos uitgevoerd en voorzien van een warmtepomp. Dit betekent dat de woningen volledig elektrisch verwarmd worden. De toekomstige bewoners worden tussentijds door Janssen de Jong Bouw via nieuwsbrieven op de hoogte gehouden over de stand van de bouw.

Twee woongebieden

Schaversvelden, in het westelijke woongebied, oogt landelijk met relatief ruime kavels. Het oostelijke woongebied krijgt een meer dorpse uitstraling. Dit deel van De Bulders sluit aan op de bestaande kern van Heeze. Hier wordt het overgrote deel van de woningen gebouwd. Het westelijk woongebied is een mooie landelijke woonomgeving, met veel groen, bomen en ruig grasland. Hier zijn inmiddels de eerste woningen gerealiseerd. De huizen staan op ruime kavels met een voortuin. De kleurstelling van de woningen is gemengd rood, roodbruin en wit-aardetint. Een bijzonder deel van dit gebied is het centraal gelegen cluster waarbinnen uitsluitend woningen in lichte kleurstelling worden gerealiseerd. Zo ontstaat een mooie levendige afwisseling.

Duurzaam bouwen

In de nieuwe wijk De Bulders staat duurzaamheid hoog in het vaandel. In de procesvoering wordt veel rekening gehouden met efficiëntie, flexibiliteit en energiebesparing. Bij de bouw is veel aandacht voor materiaalreductie, afvalreductie, hernieuwbare materialen en hergebruik. Kortom: in de Bulders wordt gestreefd naar duurzaamheid op meerdere aspecten