Heeze – Schaversvelden: schitterend wonen in Schaversvelden

Heeze-Leende is een gemoedelijk Brabants dorp waar je heerlijk kunt wonen, werken en recreƫren. Een dorp waar mensen elkaar nog kennen. Waar mensen zich betrokken voelen bij elkaar. En waar altijd genoeg te doen is.

De Bulders is gelegen aan de zuidrand van Heeze en bestaat uit het westelijke en oostelijke woongebied. In het westelijke woongebied, genaamd Schaversvelden, zijn de eerste woningen uit fase 1 en 2 inmiddels gerealiseerd en wonen de eerste bewoners met veel plezier in hun nieuwe woning.

Kenmerken

Project
Schaversvelden

Plaats
Heeze

Opdrachtgever
Janssen de Jong Projectontwikkeling

Twee woongebieden

Schaversvelden, in het westelijke woongebied, oogt landelijk met relatief ruime kavels. Het oostelijke woongebied krijgt een meer dorpse uitstraling. Dit deel van De Bulders sluit aan op de bestaande kern van Heeze. Hier wordt het overgrote deel van de woningen gebouwd. Het westelijk woongebied is een mooie landelijke woonomgeving, met veel groen, bomen en ruig grasland. Hier
zijn inmiddels de eerste woningen gerealiseerd. De huizen staan op ruime kavels met een voortuin. De kleurstelling van de woningen is gemengd rood, roodbruin en wit-aardetint. Een bijzonder deel van dit gebied is het centraal gelegen cluster waarbinnen uitsluitend woningen in lichte kleurstelling worden gerealiseerd. Zo ontstaat een mooie levendige afwisseling.

Grote diversiteit

De Bulders bestaat uit een zeer breed pallet aan woningen. Van starterswoningen tot aan vrije sector kavels. Ook deze nieuwe fase heeft weer een diversiteit aan woningen te bieden. Zo komen er hoek- en rijwoningen in zowel de koop- als in de huursector. Verder worden er nog 5 riante vrijstaande en 2 prachtige twee-ondereen-kapwoningen gerealiseerd. Doordat de woningtypen afwisselend geplaatst zijn ontstaat een fantastisch gemengd en ruimtelijk beeld. En dit allemaal in een unieke, groene omgeving ingeklemd door een aantal bos- en heidegebieden.

Duurzaam bouwen

In de nieuwe wijk De Bulders staat duurzaamheid hoog in het vaandel. In de procesvoering wordt veel rekening gehouden met efficiƫntie, flexibiliteit en energiebesparing. Bij de bouw is veel aandacht voor materiaalreductie, afvalreductie, hernieuwbare materialen en hergebruik. Kortom: in de Bulders wordt gestreefd naar duurzaamheid op meerdere aspecten