header

De Marsch: appartementen in CPO

 

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) De Marsch

Op het terrein waar ooit het oude zwembad van Hardenberg was gesitueerd, staat nu wooncomplex De Marsch. Het gebouw – een ontwerp van Hamhuis Architecten – bestaat uit 19 verschillende appartementen en een inpandige parkeergarage. De Marsch is tot stand gekomen uit een initiatief van groep particulieren die elkaar gevonden hebben in de vorm van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Medio 2019 is Janssen de Jong Bouw noord gestart met de bouw en in januari 2021 zijn alle woningen opgeleverd.

Duurzaam comfort

Kenmerkend voor het gebouw is het sedum op het dak van de lage toren. Dit zorgt zomers voor meer koeling, is gunstig voor de waterafvoer en esthetisch aantrekkelijker voor de bewoners van de hogere toren. Ondanks de negentien verschillende plattegronden, is de bouwstructuur voor alle appartementen identiek. Alle woningen hebben twee terrassen en zicht op de Vecht. De elektriciteit voor alle gezamenlijke voorzieningen, zoals de lift en verlichting, wordt geleverd door PV panelen op het dak. Ook zijn voorzieningen getroffen om aan te kunnen sluiten op het toekomstig warmtenet van de gemeente.

Kenmerken

Project
19 appartementen en parkeergarage

Plaats
Hardenberg

Opdrachtgever
Collectief Particulier Opdrachtgeverschap De Marsch

Architect
Hamhuis Architecten

Start bouw
medio 2019

Verwachte oplevering
januari 2021

“Iedereen had écht hard voor de zaak.”

Vanuit hun vorstelijke nieuwe penthouse (circa 260 m2) bij de Vecht genieten Atie en Wim Wessels volop van hun riante uitzicht over Hardenberg. “Na 15 jaar in een prachtige vrijstaande woning wonen we nu in een prachtig appartement!”

Het wooncomplex De Marsch omvat 19 appartementen met elk een eigen unieke indeling. De ongekende indelingsvrijheid verleidde het echtpaar om de overstap te maken. “Voor ons was het een unieke kans”, vertelt Wim Wessels.

Lees verder…