Enschede – Duette: een moderne compositie van stadse architectuur

In de vernieuwbouwwijk Boswinkel Oost heeft Janssen de Jong Bouw een kleinschalig appartementencomplex met 16 luxe appartementen gebouwd. De appartementen beschikken over drie tot vier kamers en een variërend woonoppervlakte van 80 m2 t/m 138 m2. Standaard zijn de appartementen voorzien van een keuken, luxe sanitair van Villeroy en Boch en vloerverwarming, daarnaast beschikken de appartementen over een ruim balkon, eigen parkeerplaats op het binnenterrein en een berging.

Kenmerken

Project
Duette

Plaats
Enschede

Opdrachtgever
Janssen de Jong Projectontwikkeling

Oplevering
2020

Open plan aanpak

Bijzonder aan dit nieuwbouwproject is dat gedurende het gehele proces de huidige bewoners samen met marktpartijen, de gemeente en overige stakeholders een belangrijke stem hebben gehad middels ontwerpcharettes en keuzemarkten. Deze open plan aanpak was een experiment van woningcorporatie De Woonplaats en gemeente Enschede. Deze manier van werken heeft veel draagvlak opgeleverd, bij zowel de toekomstige bewoners als de betrokken partijen, omdat zij allemaal intensief betrokken zijn en samenwerken.

Boswinkel

De wijk Boswinkel heeft een groen karakter met veel plantsoenen en speel- en sportvelden, ook beschikt het over een ruim aanbod aan voorzieningen. Zo is er een supermarkt en staan er twee basisscholen. Naast project Duette heeft Janssen de Jong Bouw de afgelopen jaren 24 huurappartementen, 20 koopwoningen en 18 zeer duurzame huurwoningen gerealiseerd in vernieuwbouwwijk Oost-Boswinkel.