header

Enschede – 45 ModuFair woningen in Stroinkslanden-Zuid

 

Sociale huurwoningen voor 1 en 2 persoonshuishoudens en gezinnen

Woningcorporatie De Woonplaats gaat in Stroinkslanden-Zuid 45 nieuwe sociale huurwoningen toevoegen. Na de sloop van hobbykamerwoningen in 2009 langs de Broekheurne-ring, is het terrein ingericht als tijdelijk parkje. Vanuit een Design & Build opdracht van De Woonplaats hebben wij voor deze plek 45 ModuFair ringwoningen ontwikkeld, bestaande uit 30 woningen voor 1 tot 2 persoonshuishoudens van 1 laag en kap en 15 woningen voor gezinnen met twee woonlagen.

 

Snel, betaalbaar en circulair met ModuFair

Omdat we de 45 ringwoningen volgens ons woningbouwconcept ModuFair bouwen, kent de ontwikkeling en realisatie van dit project een zeer korte doorlooptijd. Met ModuFair bouwen we snel, betaalbaar en circulair woningen. ModuFair integreert modulaire bouw, duurzaam materiaalgebruik,  standaard toepassing van circulair beton, gebruiksgericht ontwerp en een efficiënt logistiek proces. Hiervoor werken we intensief samen met onze ketenpartners en zusterbedrijven. Zo zijn we in staat om in één dag een volledig casco woning te realiseren. Met een schone bouwplaats en zo min mogelijk hinder voor huurders, kopers en omwonenden zetten we met ModuFair een volgende stap in het verduurzamen van woningbouw.

Kenmerken

Project
45 ModuFair sociale huurwoningen voor 1 en 2 persoonshuishoudens en gezinnen

Plaats
Enschede

Opdrachtgever
De Woonplaats

Architect
B2 Architecten

Start bouw
Mei 2024

Geplande oplevering
December 2024

Duurzaam

Alle woningen worden zeer duurzaam en gasloos! Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst. Er worden twee verschillende type woningen gebouwd. 30 Woningen voor 1 tot 2 persoonshuishoudens van 1 laag en kap. En 15 woningen voor gezinnen met twee woonlagen. Er ontstaat straks een diverse buurt waar ook veel aandacht is voor groen. Zo worden klimaatadaptieve maatregelen ingezet, zoals opvang van water in wadi’s en het afkoppelen van regenpijpen. Samen met de gemeente Enschede is er een groenontwerp gemaakt.

Snel, betaalbaar en circulair met ModuFair

Bij de bouw van de woningen is gebruikgemaakt van elementen uit ons modulaire bouwconcept ModuFair. Door te kiezen voor geprefabriceerde componenten (onder andere voor het betoncasco) wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort. Hiervoor werken we samen met vaste ketenpartners.

Lees hier meer over ModuFair.