header

Delfzijl – 24 appartementen in Kwelderland

 
24 Appartementen op schiereilandjes

Hoe mooi kun je wonen? Aan het water én midden in het groen heeft Janssen de Jong Bouw Noord 24 appartementen in nieuwbouwwijk Kwelderland gerealiseerd. De 24 appartementen zijn verdeeld over 3 kleine complexen met elk 8 royale appartementen die ieder op een eigen ‘schiereilandje’ liggen, genaamd Balg, Slik en Slenk. Een prachtige, natuurrijke woonomgeving maar toch dicht bij het centrum van Delfzijl, de haven en zeedijk.

Het project is ontwikkeld door Janssen de Jong Bouw Noord, in samenwerking met KROON BV uit Borne. Het ontworp is van Bureau Noordeloos Architecten uit Delfzijl en ontwikkeld in samenwerking met KROON BV uit Borne. Door een goede samenwerking met gemeente Eemsdelta kon de bouw in het voorjaar van 2021 starten. In juli 2022 zijn alle appartementen opgeleverd en de eerste bewoners hebben hun intrek al genomen. En de reacties die we van hen ontvangen zijn al net zo enthousiast als wij zijn over dit mooie project!

Kenmerken

Project
24 appartementen verdeeld over 3 appartementencomplexen

Plaats
Delfzijl

Realisatie
Janssen de Jong Bouw Noord i.s.m. KROON BV

Ontwerp
Bureau Noordeloos Architecten

Start bouw
voorjaar 2021

Oplevering
Juli 2022

Dronebeelden Kwelderland
Bevingsbestendig

Naast gasloos zijn de appartementen bevingsbestendig gebouwd. Dit betekent o.a. dat er is gekozen voor andere paalkoppen, de vloer op de balken is geborgd en dat er verbindingen van de 1e naar de 2e verdieping zijn gemaakt waardoor de casco’s recht staan. Daarnaast is samen met de constructeur ervoor gekozen om houtskeletbouw op op de bovenste verdieping toe te passen.

Qua ontwerp is gekozen voor natuurproducten met veel natuurtinten waardoor de gebouwen goed opgaan in het landschap.

Over Kwelderland

In het noordoosten van Delfzijl ligt de woonwijk Kwelderland. De wijk ligt tegen de zeedijk aan en heeft veel groen en waterpartijen. Het is een heus kweldergebied met kreken en slenken en slechts drie minuten wandelen voor een weids uitzicht over het prachtige Wad. Dit natuurrijke gebied ligt op loopafstand van het centrum van Delfzijl. Het treinstation, winkelcentrum De Wending, woonzorgcentrum BetingeStaete en de Brede School Noord liggen om de hoek. 

(Fotografie: Martijn Heemstra)