header

Dedemsvaart – nieuwbouw Warehouse P28 voor Oegema Transport

 
15.000 m² Warehouse en 340 m² kantoorfuncties.

In opdracht van Oegema Transport heeft Janssen de Jong Bouw Noord het project Warehouse P28 in Dedemsvaart gebouwd. Het duurzame warehouse omvat 15.000 m2 aan opslagruimte, 340 m2 kantoorruimte en is deels voorzien van een shuttle systeem. Dit is een semiautomatisch opslagsysteem met de hoogst mogelijke opslagdichtheid.

Duurzame maatregelen

Op het dak zijn 3500 zonnepanelen gemonteerd. De zonne-energie die hier wordt opgewekt, wordt opgeslagen in grote accu’s. Deze stroom word ‘s nachts gebruikt om de elektrische Volvo trucks op te laden. Om de duurzaamheid van Warehouse P28 inzichtelijk te maken, is gebouwd op basis van GPR Gebouw. Door toepassing van onder andere 20% puingranulaat in het beton, witte dakbedekking en de juiste geluidwering tussen kantoor en distributiedeel, scoort Warehouse P28 gemiddeld een 8,0.

Kenmerken

Project
nieuwbouw 15.000 m² warehouse en 340 m² kantoor

Plaats
Dedemsvaart

Opdrachtgever
Oegema Transport

Architect
Bouwbureau Jansman

Start bouw
april 2022

Oplevering
december 2022

De fundering bestaat uit holle wandelementen met daarop een staalconstructie voor zes compartimenten van elk 2.500 m². Elk compartiment heeft een brandscheiding van cellenbeton brandwanden en is afsluitbaar met brandroldoeken. De buitenbeplating is uitgevoerd in sandwichpanelen en er is een stalen dak beplating met daarop isolatie en de vereiste dakbedekking toegepast. Verder zijn er aluminium gevelkozijnen toegepast en docksluizen om het transport zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Langdurige samenwerking

Het is niet de eerste keer dat Janssen de Jong Bouw en Oegema Transport met elkaar samenwerken. Eerder werd gezamenlijk  onder andere het Warehouse P24, een truckwash en de Oldtimerhal gerealiseerd.

Sibbele Oegema: “Ervaringen uit het verleden heeft ons doen besluiten om met een open begroting ons nieuwe Warehouse P28 met Janssen de Jong Bouw te realiseren. Hier vinden wij een fijn bouwteam met vaste partners die op elkaar ingespeeld zijn. De lijnen zijn kort en dat levert niet alleen kwalitatief goed werk op maar ook een vervroegde oplevering!