header

De Remise: 15 appartementen

 

Na samen in Rijssen al 11 appartementen te hebben gerealiseerd, bouwen we nu in Coevorden voor SUJO Groep het plan ‘de Remise’: een markant wooncomplex in industriële stijl met 12 appartementen en 3 penthouses.

Twaalf appartementen en drie penthouses
Het nieuwe appartementengebouw telt drie woonlagen. Op de begane grond en op de eerste verdieping komen twaalf comfortabele appartementen. Op de begane grond met een eigen voortuin, op de 1e verdieping met een loggia. Op de tweede verdieping is ruimte voor drie riante penthouses. Residentie de Remise bevindt zich op ruime afstand van de straat. De voortuinen gaan over in gemeenschappelijk groen, waar de bomenrij die oorspronkelijk op deze plek stond, opnieuw wordt aangeplant. Achter Residentie de Remise krijgen alle wooneenheden een eigen berging en een eigen parkeerplaats.

Kenmerken

Project
De Remise: 12 appartementen en 3 penthouses

Plaats
Coevorden

Opdrachtgever
SUJO Groep

Architect
Nijhoff Architecten

Start bouw
juli 2024

Verwachte oplevering
medio 2025

Van remise naar residentie
Waar ooit de stoomlocomotieven rangeerden, goederen werden verladen en reizigers in- en uitstapten, staat nog steeds dat villa-achtige stationsgebouw. De aangrenzende remise is in de loop der jaren diverse malen verbouwd en heeft onder meer dienstgedaan als opslagloods, garagebedrijf en veilinghuis. Van de oorspronkelijke remise was niets meer over. Op deze plek verrijst nu een luxe appartementengebouw in passende, industriële baksteen-architectuur. Samen met de gerenoveerde villa met art deco-elementen ontstaat zo Residentie de Remise. een comfortabele woon- en leefomgeving aan de rand van de oude binnenstad.