header

Circulair woongebouw en stadswoningen Maaswaard – Venlo

In Maaswaard Venlo bouwt Janssen de Jong Bouw Zuid een circulair woongebouw met 95 appartementen en 5 stadswoningen. Een bijzonder project op een bijzondere locatie. Het woongebouw wordt tegen het stadskantoor van de gemeente Venlo aan gebouwd. Het plan wordt een circulaire evenknie van dit C2C overheidsgebouw, maar dan op het niveau van wonen: comfortabel, gezond, ambitieus en van een aparte klasse. Een prachtig sluitstuk voor de locatie Maaswaard.

Zowel het stadskantoor als het nieuwbouwplan zijn ontworpen door Kraaijvanger Architects met hetzelfde materialenpalet, bestaande uit hout, groene gevels, aluminium en beton (mogelijk deels gerecycled). De hoge duurzaamheidsambities zijn ook zichtbaar in PV-panelen in de gevels, hergebruik van de houten Accoya delen van de wachtende gevel van het stadskantoor, groene gevels en buitenruimten en diversiteit door gemeenschappelijke functies. Op energetische vlak wordt vooruitgelopen op nieuwe wet- en regelgeving om het gebouw nu al aan de nieuwe BENG-eisen te laten voldoen.

Kenmerken

Project
95 appartementen en 5 stadswoningen

Plaats
Venlo

Opdrachtgever
Janssen de Jong Projectontwikkeling /
B-Right Urban Living

Ontwerp
Kraaijvanger Architects

Start bouw
April 2021

Oplevering
Juni 2022

Programma:

Het woonprogramma bestaat onder meer uit 95 appartementen, onderverdeeld in 80 tweekamerappartementen en 15 studio’s. Hiermee wordt ingespeeld op de steeds groter wordende doelgroep een- en tweepersoonshuishoudens in Venlo. 25 van deze appartementen zijn bestemd voor spoedzoekers die de appartementen voor maximaal twee jaar kunnen huren.

Het unieke van de appartementen is dat deze allemaal compleet gemeubileerd en gestoffeerd door B-Right Urban Living worden verhuurd. De servicefuncties behorende bij de appartementen bestaan uit een inpandige gemeenschappelijke fietsenstalling, een huismeester, een ruimte voor gemeenschappelijke activiteiten en een mooie binnentuin. Ook shared stuff op het gebied van mobiliteit zal als service beschikbaar worden gesteld.

Naast genoemde appartementen bestaat het woonprogramma uit vijf stadswoningen die gerealiseerd worden op de bestaande parkeerkelder bij het stadskantoor.

Vlogs:

Begin 2022 bezocht onze vlogger Joey Zwarts de bouwplaats van Maaswaard voor een tweetal vlogs over dit circulaire woongebouw. In het eerste deel sprak hij met projectmanager Ilse Nellen van Janssen de Jong Projectontwikkeling over de toegepaste circulaire ambities vanuit het bouwteam en gemeente Venlo. In deel twee zoomt hij verder in met Pierre Bergmans, manager Waardestromen bij Janssen de Jong Bouw, op de bouw van dit circulaire woongebouw.