header

Kampen – Hanzewijk: circulair, ModuFair appartementengebouw

In de herstructureringswijk Hanzewijk in Kampen bouwen we in opdracht van deltaWonen 63 sociale huurappartementen. Het project wordt gebouwd volgens ons modulaire bouwconcept ModuFair en heeft in 2022 een prijs gewonnen voor duurzaamheid, de Circular Award.

Kiezen voor lange levensduur
Bij het ontwerp van het appartementengebouw zijn keuzes gemaakt die een zo lang mogelijke levensduur van materialen en het gebouw mogelijk maakt. Het resultaat is een gebouw dat zowel eenvoudig aanpasbaar is als remontabel. Hierdoor kan het in de toekomst een andere functie of uitstraling krijgen of zelfs­­­ op een andere locatie opnieuw worden opgebouwd. Bij de realisatie wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van herbruikbare bouwmaterialen en dragen materialen bij aan de functionaliteit van het gebouw.

Kenmerken

Project
Circulair appartementengebouw met 63 sociale huurappartementen

Plaats
Kampen – Hanzewijk

Opdrachtgever
deltaWonen

Architect
LKSVDD architect

Start bouw
juni 2023

Verwachte oplevering
medio 2024

 

Snel, betaalbaar en circulair met ModuFair
Met ModuFair bouwen we snel, betaalbaar en circulair woningen. In 2023 zijn we een samenwerking aangegaan met zusterbedrijf New Horizon en ketenpartner Geelen beton om alle ModuFair projecten te maken van prefab betonelementen die geproduceerd worden op basis van secundaire grondstoffen, zoals zand en grind uit oud beton.

Circular Award
Met het project in Kampen hebben we in 2022 de Circular Award in de categorie ‘Business Large’ gewonnen. De Circular Award is een initiatief van het Ministerie van VROM en wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest impactvolle projecten en organisaties die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. 

63 sociale huurappartementen
De appartementengebouwen komen in het gebied tussen de Dr. Damstraat, het Hanzeplein, de Colijnlaan en wijkcentrum Reyersdam. In totaal komen er 63 appartementen, verdeeld over twee gebouwen met vier en vijf etages. De driekamerappartementen hebben twee slaapkamers. Ze zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. De twee woongebouwen sluiten aan op de bestaande bouw in de omgeving. Tussen de gebouwen is er voldoende ruimte open voor het groen. De parkeerplaatsen voor de appartementen liggen op het Hanzeplein.

Grootste herstructureringsproject van Nederland
Sinds 1990 is de Hanzewijk in fases vernieuwd, met als belangrijkste doel om de leefbaarheid en kwaliteit van de wijk te verbeteren. Er zijn zo’n 740 verouderde woningen gesloopt. Andere woningen werden gerenoveerd en als deltaWonen klaar is met de bouw van de nieuwe appartementen, zijn er in totaal 950 nieuwe woningen gebouwd. De Hanzewijk is een moderne en aantrekkelijke woonomgeving geworden. Hanzewijk heeft veel voorzieningen in de wijk, zoals een gezondheidscentrum en een winkelcentrum van 5000 m2 met een mix aan verschillende winkels, geschikt voor dagelijkse en wekelijkse boodschappen.