header

De Tuinen: nieuwbouw op z’n Best

Dorps, groen en modern wonen. En dat in directe verbinding met de stad. In de Tuinen in de gemeente Best komt alles samen. Deze duurzame woonwijk is onderdeel van het overkoepelende Aarlesche Erven dat in totaal vier deelplannen en 880 woningen kent.

In de Tuinen ontwikkelt BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling in samenwerking met Janssen de Jong Projectontwikkeling in totaal circa 120 duurzame woningen dat bestaat uit een gevarieerd aanbod en goed aansluit bij verschillende behoeften.

Groen in de breedste zin van het woord

Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor de Aarlesche Erven en dus de Tuinen. Met de bewoners als middelpunt komt er een klimaatbestendige inrichting die niet alleen water opneemt, planten voedt, dieren lokt en de temperatuur reguleert, maar bovendien een aangename woonomgeving creëert.

Kenmerken

Project
de Tuinen: 18 woningen in deelplan 1
12 woningen in deelplan 2

Plaats
Best, Aerlesche Erven

Opdrachtgever
BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Janssen de Jong Projectontwikkeling

Start bouw
november 2023

Verwachte oplevering
2024

Deelplan 1 – 18 gevarieerde woningen

Het eerste deelplan bestaat uit 18 grondgebonden woningen die verdeeld zijn over verschillende woningtypen. Er zijn 10 rij- en tussenwoningen, 6 twee-onder-een-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen. De bouw is in november 2023 gestart. De woningen worden gebouwd met een bouwmethode waarbij een groot deel van de woningen in de fabriek wordt gemaakt. Hierdoor verlopen de werkzaamheden op de bouwplaats een stuk sneller.

Deelplan 2 – 12 gevarieerde woningen

In het tweede deelplan van de Tuinen realiseren we 2 vrijstaande woningen, 2 vrijstaand geschakelde woningen en 8 twee-onder-een-kapwoningen. In juli 2024 start BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling met de presale en de start verkoop is in september 2024 gepland. Aanmelden hiervoor kan via de projectwebsite.