
Baarlo: wonen in een Kasteelhoeve
In Baarlo vind je 5 kastelen op korte afstand van elkaar, het is een omgeving met een grote geschiedenis. Die geschiedenis gaat terug tot het jaar 1219 toen de naam Baarlo voor het eerst opdook in de archieven. Van oorsprong is Baarlo echt een agrarische gemeente die door de eeuwen heen voornamelijk onder buitenlands bestuur heeft gestaan. Pas in de tweede helft van de 19e eeuw komt Baarlo definitief bij het Koninkrijk der Nederlanden.
Kuukven II in Baarlo wordt een nieuwe wijk met een eigen identiteit. Het plan wordt verdeeld in hofjes die de wijk een eigen en open karakter geven. De Kasteelhoeve is één van die hofjes, gerealiseerd door Janssen de Jong Bouw.
De rijwoningen hebben een duidelijk patroon dat doet denken aan de vorm van oude kasteelhoeves die vroeger veelvuldig voorkwamen in dit gebied. Het plan heeft een historisch karakter en de hofjes geven een thuisgevoel dat zowel jong als oud enorm aanspreekt. De sfeer van vroeger, gecombineerd met het comfortabele wonen van nu.
Kenmerken
Project
24 hoevewoningen
Plaats
Baarlo
Opdrachtgever
Janssen de Jong Projectontwikkeling
Uitvoering
Janssen de Jong Bouw Zuid en Bouwbedrijf Van Bussel ’t Hout
Oplevering
2019
Kasteelhoeve
Wonen in deelplan Kasteelhoeve is bewust kiezen voor kwaliteit en comfort. De details zorgen ervoor dat het verleden herleeft, wonen in een hoeve rondom een binnenhof. De woningen zijn ruim opgezet, waarbij aan ieder detail aandacht is gegeven.
6 Karakteristieke tweekappers
Naast de Kasteelhoeve heeft Janssen de Jong Bouw 6 tweekappers gerealiseerd in plan Kuukven II. De woningen zijn gebouwd volgens het ToPlan concept; een prefab betonnen casco met prefab houtskeletbouw voor- en achtergevel. De gevelstenen zijn traditioneel in het werk gemetseld. Met een label A zijn de woningen zeer energiezuinig.
Qui materiaalgebruik en detaillering zijn deze woningen familie van de eerder gerealiseerde woningen in het nieuwbouwplan. Kenmerkend zijn de degelijke materialen zoals baksteen, houten kozijnen en keramische dakpannen. Standaard is er een houten buitenberging in de achtertuin gerealiseerd. Optioneel hadden bewoners de mogelijkheid om te kiezen voor een garage en een (levensloopbestendige) uitbouw met een slaapkamer en badkamer op de begane grond.
